כשחקן, דורון פרקינס היה ההגדרה לאחד שהתחיל מלמטה וטיפס לאט לאט לפסגה. הוא הגיע למכבי ת"א על תקן "השחקן המצטיין" של ליגת העל, והיה צריך לסלול את דרכו לליבם של האוהדים ווליבו של פיני גרשון שעמד על הקווים דאז. כמאמן, עושה רושם, סיפורו של אקס הצהובים לא כל כך שונה.
כמו אצל מכבי ת"א, לא מעט מים עברו בנהר של שחקן העונה בליגת העל בעבר מאז הפרישה. הוא התחיל לעבוד כמאמן פיתוח שחקנים, מצא עצמו בברוקלין נטס והשתפשף עם הטובים ביותר, כשעבד באופן אישי עם קיירי איירווינג וקווין דוראנט. מלבד פיתוח השחקנים, תפקידו של פרקינס בנטס היה בעיקר נושא הווידאו והכנת השחקנים לקראת בואה של הקבוצה היריבה.
במקביל, פרקינס הספיק לעבור בקבוצת הג'י-ליג של הנטס, לונג איילנד, ובליגת הקיץ של ה-NBA - שם גם היה מעורב בסקאוטינג. עוד לפני שהחל את מסעו בליגה הטובה בעולם, פרקינס, יליד אלסקה, הקים מחנות קיץ בהם עבד עם בני נוער. במהלך הזמן הזה, הוא שמר על קשר הדוק עם ניקולה ווייצ'יץ' ואבי אבן.
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) August 2, 2021
המנהל הספורטיבי וראש מחלקת הסקאוטינג של מכבי ת"א עקבו אחרי פרקינס, וכעת, כשטים פנינג סיים את תפקידו ונוצר חור - הם העלו את שמו על שולחן הדיונים. לאחר שלא מצאו ישראלי שיכול לאייש את התפקיד, הוחלט לצרף מישהו עם ציביון אמריקאי לצוות האימון. ווייצ'יץ' ואבן חיפשו אחד שמכיר את מכבי ויכול ליצור שפה משותפת עם השחקנים בעבודה פרטנית. מישהו שהוא לא 'אובר קווליפיילד', אבל עם ניסיון. ופרקינס, שחבר אשתקד לאמארה סטודמאייר בצוות של הנטס, ענה על הקריטריונים.
ועדיין, מי שהיה צריך לתת את ה"אוקיי" האחרון הוא יאניס ספרופולוס. ומאמן הצהובים, לא שלל בגלל סיבה אחת עיקרית: האוריינטציה ההגנתית של פרקינס. יאניס זכר את פרקינס כשחקן, הוא זכר את ימיו באולימפיאקוס ב-2013 וראה בו חבילה שלמה - גם אמריקאי, גם מישהו שצבר ניסיון ברמה הגבוהה ביותר, גם בעל אוריינטציה הגנתית וגם מכיר את מכבי ואת היורוליג.
תפקידו של פרקינס, שכאמור ימלא את מקומו של פנינג במכבי ת"א, תהיה עבודה עם השחקנים וניתוח קטעי וידאו. במקביל, הוא יעבוד כמאמן פיתוח בקבוצה. האם זה ייגמר בצל"ש או בטר"ש? ימים יגידו. בינתיים, אוהדי מכבי ת"א יכולים להתרפק על הנוסטלגיה.