דירקטוריון מנהלת ליגת העל התכנס היום (שלישי) לישיבה שבה עלו לסדר היום הצעות לשינוי מבנה דירקטוריון הליגה, לצד קריאה של חלק מראשי הקבוצות להוביל מהלך של ניתוק המנהלת מאיגוד הכדורסל.
הרקע למהלך בא בעקבות ההחלטה החד צדדית של האיגוד, לפיה בסוף העונה הבאה יהיו שתי יורדות ושתי עולות מהלאומית, אבל לא רק: ראשי הקבוצות לא מרוצים מהמשמעויות הכספיות שנלוות לקשר עם האיגוד. אחד מראשי הקבוצות אמר לערוץ הספורט: "אני מקווה שמעונת 2020/21 ינשבו רוחות חדשות. באיגוד הכדורסל לא השכילו להקל על הנטל הכלכלי המוטל על ידה על הקבוצות, של מעל 5 מיליון ש"ח לעונה, בתמורה לשום שירות שמקדם את ליגת העל בכדורסל. מהלך ההתנתקות של מנהלת הליגה מהאיגוד חיוני וחשוב".
הדירקטורים דנו גם בשינוי מבנה הדירקטוריון, כך שמנגנון קבלות ההחלטות יהיה פשוט יותר. על פי אחת היוזמות, דירקטוריון חדש יורכב מנציגות לקבוצות ה"קטנות", נציגות לקבוצות ה"גדולות", וכן מדירקטוריון חיצוניים - וזאת במקום המצב הנוכחי שבו הדירקטוריון מורכב מכל ראשי הקבוצות. המהלך הזה נועד למנוע מצב שבו ראשי הקבוצות יחזיקו בשני כובעים, זה של דירקטורים בליגת העל וזה של חברי הנהלת איגוד הכדורסל.
על דבר אחד לא דנו באותה ישיבה - על מבנה הליגה ושיטת ההכרעה בעונה הבאה. כזכור, המנהלת החליטה עקרונית לעבור לסדרות ולבית עליון ותחתון במקום פיינל פור וסיבוב שלישי החל מעוד שנתיים, אך הבהירה כי אם יתקבלו הסכמות עד 15 ביולי, השינוי יתחיל כבר בעונה הבאה. אלא שעד כה לא נוסח שום מתווה שעליו כל חברי הדירקטוריון יכולים להסכים, ובמצב העניינים הנוכחי, נראה כי גם בעונה הבאה הליגה תוכרע בפיינל פור, אחרי סיבוב שלישי. במנהלת אומרים כי הם מקווים שמתווה כזה אכן יעלה לאישור עד 15 ביולי, אך אחד מראשי הקבוצות אמר: "כרגע הנושאים האחרים יותר בוערים. ביטול הפיינל פור אינו נמצא בנפשו של אף אחד ממקבלי ההחלטות, מהלך ההיפרדות מהאיגוד אסטרטגי הרבה יותר לכולנו".
באיגוד הכדורסל העדיפו שלא להתייחס ליוזמת המנהלת, אך כינו אותה "לא רצינית" מכיוון שמוסדות האיגוד היו ויישארו חיוניים לתפעול ליגת העל.