היומיים האחרונים של מכבי תל אביב היו די מפתיעים, בלשון המעטה, אבל אפשר לזהות קשר ברור בין המינוי של דייויד בלאט למינוי המסתמן של עודד קטש: הצהובים רוצים להחזיר דמויות מזוהות למועדון, שגם רשמו הצלחות כאלו ואחרות בשנים עברו.
הרעיון הזה התחיל להתגלגל קצת לפני סיום העונה שעברה, כשבהנהלה הבינו שמשהו צריך להשתנות לאור השנים הבינוניות האחרונות באירופה. איבוד האליפות בליגה וההדחה בחצי גמר הפלייאוף זירזו את התהליך.
בשבועות האחרונים יצרו ראשי מכבי ת"א קשר עם בלאט והציעו לו להצטרף, עם תפקיד חדש שיוגדר במיוחד בשבילו. האפשרות שיהיה מנהל מקצועי, או יבוא על חשבון ניקולה וויצ'יץ' כלל לא עלתה על הפרק.
במסגרת תפקידו, וויצ'יץ' מנהל משאים ומתנים, פוגש שחקנים וסוכנים ומרבה לטוס לחו"ל - עם הקבוצה ולפעמים למשימות אחרות. בלאט כלל לא היה מעוניין בתפקיד אינטנסיבי שכזה, ולכן החליטו במכבי כי הוא יעמוד בראש הוועדה המקצועית.
המטרה של מכבי ת"א, ברמה המקצועית, להחזרתו של בלאט, היתה קודם כל שהניסיון שלו יעזור, הן בבניית הסגל והן בקבלת ההחלטות היומיומיות. הוא ביצע את התפקיד הזה בניו יורק ניקס ועדיין מבצע אותו בנבחרת קנדה. אותה ועדה מקצועית תורכב מבלאט, מוויצ'יץ', ממחלקת הסקאוט בראשות אבי אבן וכמובן מהמאמן. אחת השאלות שעולות היא למי תהיה המילה האחרונה במקרה של אי הסכמה בנוגע לסגל - אז במקרה הזה, כפי שהיה בשנים האחרונות, זה יהיה המאמן.
בקיץ הקודם, למשל, יאניס ספרופולוס רצה את קינאן אוואנס, בעוד שההנהלה תמכה בהשארת כריס ג'ונס. בסופו של דבר, במכבי הלכו עם יאניס. גם העונה, כשהסגל הצהוב החדש כמעט-לגמרי יתחיל לקרום עור וגידים, קטש יקבל את השחקנים שהוא רוצה - אבל במכבי מאמינים שהניסיון של בלאט יוסיף הרבה.
בשורה התחתונה, את המינוי של בלאט אפשר לנתח בשני מימדים: הראשון הוא המימד המקצועי, כשבמכבי ת"א הבינו שהם צריכים דמות מנוסה נוספת לתהליך קבלת ההחלטות. המימד השני הוא המימד ה"מכביסטי": אם זה בלאט, אם זה קטש, אם זה אפילו גיא פניני שבו הקבוצה מעוניינת.
כי מכבי תל אביב רוצה להיות מכבי תל אביב של פעם: זו שמרכזת אצלה וסביבה את הישראלים הטובים והמצליחים ביותר - בין אם על הפרקט ובין אם מחוצה לו. וכנראה שאין אדם שמתאים יותר להוביל את התהליך הזה מאשר דייויד בלאט.