סאגת הפיצול של מכבי ת"א עדיין לא הגיעה גם היום (רביעי) לסיומה בפגישה מכרעת שקיימה הנהלת מכבי ת"א, בהשתתפות כל הבעלים, ושבה היו אמורים להכריע באופן סופי על יישום תוכנית הפיצול. מהיום שבו הודיעו על ההחלטה, כל ראשי הקבוצה נשמעו נחרצים בנוגע להוצאת התוכנית לפועל, אך מאחורי הקלעים מתנהלים דיונים בלתי פוסקים בנושא, במה שראשי הקבוצה מכנים "החלפת דעות" בעניין.
אך על דבר אחד הבעלים הסכימו: המאמן נבן ספאחיה ימשיך עונה נוספת במועדון לאחר שהוביל את הקבוצה לאליפות.
בחזרה לפיצול, אחת האופציות הקיימות על השולחן במקרה של פיצול היא הצטרפות לליגת ה-VTB המזרח האירופאית. אלא שבחינה ראשונית של חוקי הליגה מעלה סימני שאלה גדולים לגבי המהלך. על פי תקנון ה-VTB, כל קבוצה חייבת לרשום לפחות שישה שחקנים מקומיים מהמדינה שהקבוצה מייצגת. כלומר, במקרה של מכבי ת"א, היא תהיה מחויבת לרשום לפחות שישה שחקנים ישראלים בסגל ל-VTB – ממש כמו שנדרש ממנה בליגת העל בישראל.
לגבי מדיניות רישום זרים, בתקנון כתוב כי מספר הזרים בסגל יהיה זהה להיות לכמות הזרים המותרת לרישום בליגה המקומית שממנה מגיעה הקבוצה. כאן יכולים לעלות כמה סימני שאלה: האם במקרה של פיצול, הליגה הישראלית עדיין תיחשב "ליגת המקור" של מכבי ת"א? המשמעות השנייה היא שהאלופה הטרייה תוכל לרשום גם ל-VTB לא יותר משמונה זרים, כמו בליגת העל, ורק שישה יוכלו להתלבש בהתאם לתקנה הקודמת שציינו. כך שהתנאים שמכבי ת"א תקבל ב-VTB יהיו זהים לאלו שבליגת העל, למעט החוק הרוסי שלא קיים ב-VTB.
במכבי ת"א הסבירו כי כל ההיבטים שבהצטרפות ל-VTB נמצאים בבדיקה. בהקשר הזה, יהיה מעניין לראות האם במועדון מודעים לשתי התקנות הללו, והאם נעשו מגעים מול ה-VTB במטרה לשנות את התקנון בצורה כזאת שתאפשר לסגל היורוליג להצטרף לליגה ללא המגבלות שצויינו.
דמיון נוסף בין ליגת העל ל-VTB הוא שהעונה היא הוכרעה בשיטת הפיינל פור, אותה שיטה שמכבי ת"א מתנגדת לה נחרצות. לכן, עשוי להיווצר מצב שהצהובים ישקיעו מאות אלפי דולרים בתפעול לוגיסטי של השתתפות ב-VTB, על אף שלמעט החוק הרוסי, התנאים והמגבלות על הזרים זהים כמעט לחלוטין.