סלט עגבניות חריף עם לחם בוכרי
לחם בוכרי:
מצרכים:
1 קילוגרם קמח לחם מנופה (רמי לוי)
כף ורבע שמרים שמרים
2 כפות סוכר
כף גדושה מלח (תבליני זארובי)
כף שמן זית (רמי לוי)
3 כוסות מים (600 מל')
למריחה:
ביצה טרופה עם מעט מלח
לפיזור מעל הבצק:
שומשום וקמח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 240 מעלות חום סטטי (לא טורבו).
2. בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות במהירות בינונית נמוכה. מקמחים קערה ומעבירים את הבצק להתפחה של שעה ורבע- שעה וחצי או עד הכפלת נפח.
3. מורידים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשישה כדורים במשקל 275 גרם כל אחד. משאירים את הכדורים על המשטח המקומח, מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות.
4. מניחים כדור על משטח מקומח ויוצרים גומחה רחבה במרכז בעזרת ידיים רטובות (זו לא טעות). בעזרת מזלג מחוררים את מרכז הלחם בכדי למנוע תפיחה במהלך האפייה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. לאחר רבע שעה מורחים בביצה טרופה. מפזרים שומשום וקצח במרכז הבצק. לאחר 10 דקות מרססים את הלחמים בעזרת שפריצר עם מים.
6. מכניסים לתנור לאפייה עד הזהבה עמוקה. ממליצה להעביר את הלחמים לרשת צינון מאפים בתום האפייה.
סלט עגבניות:
מצרכים:
4 עגבניות קלופות
1 בצל סגול
1 פלפל חריף קלוי על הגריל ומקולף
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס שמן זית (רמי לוי)
מלח ופלפל (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה עם הלחם.
דג מטוגן לצד צרמלה
צרמלה:
מצרכים:
חצי פלפל חריף קצוץ דק
מיץ לימון מלימון אחד גדול
רבע כוס שמן (רמי לוי)
תבליני זארובי: כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, רבע כפית מלח
3 כפות חומץ
כפית שטוחה סוכר (רמי לוי)
כף אריסה מתוקה
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה עם הדג.
דגים מטוגנים:
מצרכים:
8 פילה של דג לבן טרי – דניס/לברק/מושט (מעדניית רמי לוי)
צלחת שטוחה עם קמח לבן וכף שטוחה פפריקה מתוקה (תבליני זארובי)
3 ביצים מעורבבות בקערה עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם (תבליני זארובי)
1/4 כוס שמן (רמי לוי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת.
2. מייבשים עם נייר סופג את הדגים.
3. טובלים כל פילה בקמח ואז בתערובת הביצה ומטגנים בשמן החם.