צלעות תירס

מצרכים:
4 קלחי תירס
50 גרם חמאה מומסת 
כפית צ'ילי גרוס (תבליני זארובי)
כפית שטוחה מלח ים אטלנטי (תבליני זארובי)
פרמזן מגורדת (רמי לוי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. מכניסים את התירס ל-2 דקות במיקרוגל
  3. לאחר מכן, חותכים את התירס לאורכו לארבעה חלקים
  4. מסדרים את צלעות התירס על נייר אפיה במגש תנור, מברישים בחמאה המומסת, מתבלים בצ'ילי הגרוס ובמלח.
  5. מכניסים לכ-12 דקות, מוציאים ומפזרים פרמזן
    "מתי אוכלים?": פיתות בתנור (צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
    צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24

פריטטה
מצרכים:

מצרכים:
4 ביצים
גבינה בולגרית (רמי לוי)
1 סלסלת פטריות פורטבלו / שמפיניון (מרינה פטריות)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל סגול פרוס
מלח ופלפל שחור (תבליני זארובי)
שמן לטיגון (רמי לוי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת עמוקה, מוסיפים את רצועות הבצל, הפטריות והפלפל האדום ומטגנים עד הזהבה.
  2. שוברים את הביצים בקערה ומוסיפים את הגבינה הבולגרית, טורפים, מוסיפים מלח ופלפל.
  3. יוצקים מעל הירקות, מנמיכים להבה ומכסים את המחבת. אחרי חמש דקות הופכים לדקה ומעבירים לצלחת הגשה עם גבינת שמנת בצד ופיתות.
    מתי אוכלים: פריטטה ופיתות על המחבת (צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
    צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24

פיתה במחבת או בתנור

מרכיבים: 15 יחידות
1 ק"ג קמח לחם/קמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח פיצה ופוקאצ'ה (רמי לוי)
4 כפות סוכר (רמי לוי)
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח (תבליני זארובי)
650 מ"ל מים (לקמח לבן 600 מ"ל יספיקו)
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  1. מוסיפים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית-בינונית. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. משמנים קלות גם את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע/וחצי (בקיץ שעה תספיק).
  2. לאחר ההתפחה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מכסים אותם  עם מגבת ומתפיחים עוד חצי שעה. מקמחים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים לצורת פיתה. מניחים בצד ומכסים במגבת לעוד כ-20 דקות. 
  3. מחממים מחבת (ללא שמן) ומניחים פיתה במרכזה (עובדים עם חום בינוני). מחכים עד שתיווצר בועה והופכים לצד השני לעוד כדקה.
    לחילופין, ניתן לאפות את הפיתות בתנור, שחומם על 250 מעלות. נניח 4 פיתות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונאפה למשך 3-4 דקות, נפוך את הפיתות ונאפה לעוד 3-4 דקות.
  4. מניחים את הפיתות המוכנות על מגבת מטבח נקייה ומכסים אותן.
    מתי אוכלים: פיתה בתנור (צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
    צילום: מתוך: "מתי אוכלים?", ערוץ 24