בוריק עם תפוח אדמה וביצה

מצרכים:

1 חבילה עלי סיגר
3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
ביצה אחת עבור כל עלה סיגר
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
מלח ופלפל לפי הטעם (תבליני זארובי)
שמן לטיגון (רמי לוי)

אופן ההכנה:
1. מפשירים את עלי הסיגר לפי הוראות היצרן. מחממים את שמן הטיגון בסיר רחב.
2. קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה עלי ומערבבים עם הפירה.
3. שמים עלה סיגר על משטח עבודה וכף שטוחה מהפירה במרכזו.
4. בזהירות שוברים ביצה במרכז עלה הסיגר, מעל הפירה. מתבלים במלח ופלפל שחור. בעזרת הידיים, סוגרים את עלה הסיגר בזהירות לחצי עיגול ומכניסים בעדינות לשמן הרותח.
5. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב ומוציאים לנייר סופג.

עוף עם פול וארטישוק

מצרכים:

6-8 שוקיי עוף או כל חלק אחר (מעדניית רמי לוי)
2 בצלים גדולים קצוצים
4-5שיניי שום פרוסות

3 כוסות פול ירוק טרי/קפוא
5 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
כוס עגבניות שרי חצויות
3-4פלפל צ׳ילי יבשים, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית פלפל לבן/שחור, כפית מלח (תבליני זארובי)
5 כפות שמן זית (רמי לוי)
מיץ מלימון שלם סחוט
פטרוזיליה או כוסברה לעיטור המנה

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים אותם היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת. מטגנים באותו השמן את הבצל במשך כ-15 דקות על להבה גבוהה.
2. מוסיפים את הפול הירוק, העגבניות, הארטישוק והשום ומטגנים כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים תבלינים, מערבבים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.
4. מוסיפים את העוף חזרה לסיר ומכסים. מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית ומוסיפים את מיץ הלימון.
5. מבשלים עוד כ-10 דקות ומקשטים עם פטרוזיליה או כוסברה.

עוף עם פול וארטישוק (צילום: ערוץ 24)
צילום: ערוץ 24