דג מרוקאי עם גרגרי חומוס

מצרכים:

3 דג בורי טרי פרוס ל"סטייקים" (מעדניית רמי לוי)

לרוטב:
ראש שום קלוף
2  גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
3-4  יח’ פלפל יבש מתוק
2 יח’ פלפל שושקה חתוך
2-3 פלפל ירוק/אדום חריף
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
4 כפות עגבניות מרוסקות משימורים או טרי (רמי לוי)
1/2 צרור כוסברה קצוץ

1/2 כוס שמן (רמי לוי)

תבליני זארובי:

כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם)

אופן הכנה:

בסיר רחב מניחים את כל מרכיבי הרוטב, כולל התבלינים ומטגנים על להבה גבוהה כ-12 דק’, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים כ-3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות. מכניסים את הדגים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה נוספת. פותחים חצי מכסה ומבשלים עוד כ-20 דק’ או עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים עוד כוסברה קצוצה ומגישים בתאבון.

חצילים על האש עם טחינה וזרעי עגבניות

מצרכים:

2 חצילים קלים ומבריקים

10 עגבניות שרי חצויות

פלפל חריף ירוק פרוס

לרוטב הטחינה:

חצי כוס טחינה (רמי לוי)

3/4 כוס מים (מוסיפים מים בהתאם לסמיכות הרצויה)

לימון סחוט

שן שום כתושה

מלח (תבליני זארובי)

חופן עלי נענע

 אופן הכנה:

  1. קולים את החצילים על האש או בתנור.
  2. מסננים את הנוזלים
  3. מכינים את הטחינה
  4. מסדרים את החציל הקלוי על צלחת הגשה, שופכים מעל את הטחינה, סוחטים את זרעי העגבניות מעל ומפזרים את יתר עגבניות השרי מעל, הפלפל החריף, ומעל הכל מפזרים את הנענע הקצוצה.
    מתי מבשלים: חציל על האש (צילום: מתוך "מתי מבשלים", ערוץ 24)
    צילום: מתוך "מתי מבשלים", ערוץ 24

לחם פרנה במחבת

מצרכים:

1 קג קמח חלות/לחם (רמי לוי)

2 כפות שמרים יבשים

כף מלאה מלח

750 מל' מים חמימים (3 כוסות מדידה)

לקימוח:

חצי כוס קמח סמולינה/דורום (רמי לוי)

ללישה:

קערית עם מים

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה קמח, שמרים, מלח ומערבבים. מוסיפים מים ולשים רק עד איחוד החומרים (כ-2 דקות). מתקבל בצק דביק ולא אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל 15 דק׳.
  2. מטפטפים מעט מים על הבצק ובעזרת ידיים רטובות מוציאים את האוויר ולשים בתנועות פנימיות במשך 4-5 דקות. המטרה, להכניס אוויר לבצק. מכסים שוב ולאחר רבע שעה חוזרים על הפעולה.
  3. מכסים את הבצק ומתפיחים 40 דקות נוספות.
  4. מכינים צלחת עם חצי כוס קמח סמולינה/דורום ומשמנים קלות את הידיים.
  5. קורצים עיגול בידיים בגודל הרצוי ומעבירים לצלחת עם הקמח.
  6. בעדינות יוצרים את כל הכדורים ודואגים שיהיו מכוסים בקמח ומתפיחים לחצי שעה נוספת כשזה מכוסה.
  7. מחממים היטב מחבת עם תחתית עבה ומנמיכים להבה.
  8. מחליקים את כדור הבצק מהצלחת למחבת ובעזרת הידיים מועכים בעדינות את הבצק לרוחב המחבת.
  9. זה הזמן לקרוץ עיגול במרכז הלחם לפיתה שטוחה יותר או להשאיר את זה בצורת פיתה בשרנית. לא מכסים את המחבת!! אין זמנים מדויקים, כל כמה דק׳ בודקים את התחתית ואם היא שחומה אז הופכים לצד השני.
  10. כדאי לעבוד עם שתי מחבתות במקביל בכדי לחסוך זמן.
  11. מניחים על רשת צינון ומכסים במגבת נקייה.
    מתי מבשלים: פרנה  (צילום: מתוך "מתי מבשלים", ערוץ 24)
    צילום: מתוך "מתי מבשלים", ערוץ 24