מרק עוף עם קרפלעך בשר

מרק עוף

מצרכים:

2 כרעיים (מעדניית רמי לוי)

4 כנפיים (מעדניית רמי לוי)

3 גזרים קלופים

2 קישואים

2 בצלים לבנים

2 שורש פטרוזיליה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח ופלפל (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

להכניס את כל הירקות חתוכים גס ואת עשבי התיבול בשקית בד ייעודית של סנו, להוסיף 4 ליטר מים ולהרתיח. להכניס את העופות, לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל כשעה וחצי (לקפות את הקצף מדי פעם).

קרפלעך

מצרכים לבצק ל-40 יחידות:

500 גרם קמח לבן (רמי לוי)

25 גרם מלח (תבליני זארובי)

250 מ"ל מים רותחים

1 ביצה

25 גרם שמן קנולה (רמי לוי)

מצרכים למילוי:

1/2 קילו טחון בקר מצלעות (מעדניית רמי לוי)

2 בצלים קצוצים

מלח, פלפל (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

שמים קמח, מלח ומים רותחים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה. אחרי כשלוש דקות מוסיפים את הביצה והשמן וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

בינתיים, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הלבן עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשתנה הצבע. מוסיפים מלח ופלפל לטעם ומקררים.

מוציאים את הבצק, מרדדים לעובי דק וקורצים לגודל אותו אתם רוצים וממלאים במילוי.

ניתן לבשל את הקרפעלך בסיר עם מים רותחים, לשים בקבוצות של 6-7, כשהם צפים, להוציא ולהכין נגלה נוספת. 
אופציה שניה: לקראת הגשת המרק, ניתן להכניס את הקרפעלך לסיר המרק המבעבע עד שהם צפים ואז להגיש את המנה.

 

מרק עוף עם קרפלעך (צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24

אסאדו בריבת בצל ואורז טנזיה

אסאדו בריבת בצל

מצרכים:

1 ק"ג אסאדו חתוך לקוביות גדולות עם העצם (מעדניית רמי לוי)

10 בצלים גדולים פרוסים לרצועות

1/2 כוס יין אדום יבש (יקב טפרברג)

כפית כורכום (תבליני זארובי)

כפית שטוחה פלפל לבן/שחור (תבליני זארובי)

כפית מחוקה קינמון (תבליני זארובי)

2-3 כפות סוכר (רמי לוי)

4-5 כפות שמן זית (רמי לוי)

כפית מלח (תבליני זארובי)

1/2 כוס צימוקים (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הפרוס, הצימוקים והתבלינים. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך כ- 15 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים מכל הצדדים ומוסיפים את היין.
אוטמים את הסיר בנייר אפיה רטוב ומעל רדיד אלומניום (מומלץ 2 שכבות) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 4 שעות (או עד ריכוך מלא של הבשר), מסירים את הניירות וצולים עד הזהבה עמוקה.

אורז טנזיה

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי/יסמין שטוף ומסונן (רמי לוי)

2 בצלים בינוניים קצוצים

6 יח׳ משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

6 יח׳ שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות

3 יח׳ תמר מג׳הול חתוכים לקוביות

2 יח' תאנים מיובשות קצוצות

חצי כוס חמוציות

חצי כוס צימוקים בהירים

7 כפות שמן (רמי לוי)

4 כוסות מים רותחים

חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה קינמון, כפית מלאה מלח (תבליני זארובי)

להגשה:

חופן שקדים קלויים (תבליני זארובי)

רבע צרור נענע קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-12 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות. מוסיפים שקדים קלויים ונענע.

 עוגת תפוח בדבש

מצרכים:

2.5 כוסות קמח (רמי לוי)

שקית אבקת אפיה

1 כוס סוכר (רמי לוי)

2 ביצים L

1 כוס שמן (רמי לוי)

1/2 כוס דבש (רמי לוי)

2 כפיות נס קפה מהולות בכוס מים חמימים (לצנן)

3 תפוחים מזן גרני סמית (ירוקים) מגורדים גס

כפית גדושה קינמון, רבע כפית ציפורן טחון (תבליני זארובי)

חצי כפית סודה לשתייה

לקישוט:

שבבי שקדים/אגוזים קצוצים (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות.
בקערה מניחים את הביצים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים שמן, דבש ואת כוס הנס קפה תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ותבלינים וטורפים עד איחוד המרכיבים. סוחטים את התפוחים (בידיים) ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות. לשמן ולקמח קלות תבנית אפיה ואז לפזר אגוזים/שקדים בתחתית. לשפוך את הבלילה לתבנית הרצויה (2 אינגליש קייק או תבנית קוטר 24).

אופים כחצי שעה. מומלץ לבדוק בעזרת קיסם במרכז העוגה.

עוגת תפוחים בדבש (צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24