דג בעשבי תבלין

מצרכים ל-2 מנות:

2 דגים לבנים (לברק, דניס, בר ים וכו') מפולטים (מעדניית רמי לוי)

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

כפית תבלין לדג (תבליני זארובי)

כפית סומק (תבליני זארובי)

1 לימון שלם

כף גדושה לימון כבוש/חצי לימון

רבע כוס שמן זית (רמי לוי)

מלח ופלפל (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:
מניחים את הפילטים על ניר אפיה בתבנית

מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערה ומורחים בנדיבות על הפילטים.

מכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 10-12 דקות.

דג בתבלינים (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24

פסטה בחמאה, לימון ושום

 מצרכים ל-4 מנות:

1 חבילה ספגטי (רמי לוי)

1 מיץ מלימון שלם + גרידת הקליפה

100 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית (רמי לוי)

2 שינים שום קצוצות דק

פרמזן בנדיבות ולפי הטעם (רמי לוי)

1/2 כוס מי בישול הפסטה

מלח ופלפל (תבליני זארובי)

עירית לקישוט

אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל שופכים את שמן הזית והחמאה בסיר שטוח שיוכל להכיל את הפסטה המוכנה.

מדליקים את האש וממיסים את החמאה, מוסיפים את השום, מיץ הלימון וחצי מגרידת הלימון, שתי כפות פרמזן ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל ואת מי הפסטה.

מסננים את הפסטה ושופכים את הספגטי לסיר עם הרוטב.

מערבבים היטב.

מגישים בצלחות ומפזרים מעל עוד קצת גרידת לימון, פרמזן ועירית קצוצה לקישוט.

פסטה בחמאה (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24