סלט אוליביה צמחוני

מצרכים:

4 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים

4 ביצים קשות

2 גזרים מבושלים

1/2 כוס אפונה עדינה (שימורים או מופשרת במים רותחים עשר דק)

4 מלפפונים חמוצים (רמי לוי)

3 כפות מיונז (רמי לוי)

מלח ופלפל שחור (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

לחתוך את כל הירקות לקוביות, לערבב עם המיונז, להוסיף מלח פלפל ולאכול בהנאה.

סלט אוליביה צמחוני (צילום: ערוץ 24)
צילום: ערוץ 24

פלוב - צלי בקר ואורז בסיר אחד

מצרכים:

1 ק"ג נתח צלי בקר - מספר 5 - חתוך לקוביות קטנות (רמי לוי)

2 כוסות אורז יסמין/בסמטי שטוף ומסונן (רמי לוי)

2 בצלים קצוצים

2 שיניי שום פרוסות

2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

תבליני זארובי: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כורכום, 6-7 גרגירי פלפל אנגלי, עלה דפנה, 1/2 כפית פלפל שחור, כף שטוחה מלח (לפי הטעם)

1/3כוס שמן זית (רמי לוי)

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות חום סטטי.

מחממים שמן בסיר (שמתאים לתנור) ומוסיפים את הבצל.

מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את נתחי הבשר.

מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את הגזר, הסלרי, השום והתבלינים.

מערבבים כ-5 דקות ומוסיפים מים רותחים.

מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל מניחים את המכסה של הסיר (אם מתאים לתנור) או רדיד אלומניום.

מכניסים לתנור לשעתיים ורבע או עד ריכוך מלא של הבשר.

מוסיפים את שתי כוסות האורז, מערבבים ומכסים את הסיר חזרה.

מכניסים לתנור לעוד 20 דקות.

מוודאים שהאורז מוכן ומוציאים מהתנור.