סלט חסה

מצרכים:

2 לבבות חסה

1/4 כוס שמן זית (רמי לוי)

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל לפי הטעם (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:
חותכים את החסה, מתבלים ואוכלים בהנאה

סביח כולל פיתות אפויות, חומוס בייתי וחצילים מטוגנים

מצרכים ל-4 מנות סביח:

2 חצילים מבריקים

4 תפוחי אדמה קלופים

4 ביצים קשות

עמבה

1 כוס טחינה גולמית (רמי לוי)

1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (רמי לוי)

3 שיני שום כתושות

1 לימון סחוט

1 ורבע כוס מים

מלח ופלפל (תבליני זארובי)

סלט ירקות קצוץ

 

פיתות בתנור:

מצרכים ל-16 יחידות:

1 ק"ג קמח לחם/קמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח פיצה ופוקאצ'ה (רמי לוי)
1 כף סוכר או דבש (רמי לוי)
1 כף שמרים יבשים
כף מלח (תבליני זארובי)
650 מ"ל מים (לקמח לבן 600 מ"ל יספיקו)
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-6 דקות במהירות איטית-בינונית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. משמנים קלות גם את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת נפח הבצק.
לאחר ההתפחה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים במשקל 100 גרם כל אחד. מכסים אותם עם מגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מקמחים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים לצורת פיתה. מניחים בצד, מכסים במגבת ומתפיחים לעוד כ-15 דקות.
מחממים את התנור על 250 מעלות (גריל) יחד עם תבנית הפוכה. נניח 4 פיתות על התבנית ההפוכה עם נייר אפייה מקומח. ברגע שנוצר כיס מיד להפוך את הפיתות ולאפות עוד כדקה אחת נוספת.

מניחים את הפיתות המוכנות על מגבת מטבח נקייה ומכסים אותן.

 

אופן הכנת יתר המרכיבים:
קולפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות עגולות, מניחים את החצילים על משטח ומפזרים מעל מלח וממתינים כשעה-שעתיים. שוטפים היטב את החצילים מהמלח וסופגים את הנוזלים בנייר סופג. מחממים שמן עמוק בסיר רחב ומטגנים את החצילים עד הזהבה עמוקה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומבשלים את הביצים עד שיתקבלו ביצים קשות. לתת לתפוחי האדמה והביצים להתקרר ולפרוס את שניהם לפרוסות.

הכנת החומוס: שופכים את קופסת גרגירי החומוס למעבד מזון, חצי כוס טחינה גולמית, חצי מהלימון הסחוט ושתי שיני שום עם 3/4 כוס מים והמלח והפלפל. טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה.

מרכיבים את מנת הסביח בפיתה ונהנים מכל ביס.

סביח (צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24)
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24