שניצל פטריות

2 פטריות יער אויסטר (מרינה פטריות)

2 פטריות שמפיניון גדולות (מרינה פטריות)

2 ביצים טרופות עם כפית חרדל, מלח ופלפל (תבליני זארובי)

לציפוי פרורי לחם או פנקו (רמי לוי)

שמן עמוק לטיגון (רמי לוי)

להגשה רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

מפרקים את הפטריות אויסטר וחותכים לפרוסות את פטריות השמפיניון, טובלים את הפטריות בבלילת הביצים, מצפים בפרורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

ניתן להגיש את השניצל פטריות עם רוטב בצד, שכולל רוטב צ'ילי, חרדל ומיונז.

שניצל פטריות (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24

טבחה

1 ק"ג בשר שריר חתוך (מס’ 8 או מס’ 5) (מעדניית רמי לוי)
2  עצמות מח (מעדניית רמי לוי)
350 גרם שעועית לבנה לאחר השרייה של 24 שעות או שעועית קפואה (רמי לוי)
1 בצל גדול קצוץ
4  שיניי שום חצויות
3-4  יח’ פלפל צ’ילי יבש (תבליני זארובי)
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
פחית עגבניות קצוצות משימורים

תבליני זארובי:
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה בהרט
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
כף גדושה רסק עגבניות איכותי
5 כפות שמן זית/רגיל (רמי לוי)

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את קוביות הבשר ועצמות המח וצורבים היטב.
מוסיפים את השעועית ואת התבלינים ומערבבים.
יוצקים מים עד לכיסוי מלא של השעועית והבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומוודאים שיש מספיק נוזלים.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
מומלץ להגיש עם קוסקוס או אורז לבן.

טבחה (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24