מאפה 12 האלים
מצרכים:
4 דפי פילו
300 גרם פטה או בולגרית (רמי לוי)
שמן לטיגון עמוק (רמי לוי)
דבש ואורגנו לזיגוג שומשום קלוי (תבליני זארובי)
אופן הכנה:
- פורסים את הפטה לארבע חתיכות שוות.
- עוטפים כל חתיכה בצורת מעטפה עם דפי הפיל.
- יוצקים שמן לטיגון עמוק בסיר, ומחממים אותו ל-165 מעלות.
- מטגנים את המאפה עד הזהבה עמוקה.
להגשה: מזלפים דבש, מעט אורגנו ושומשום קלוי
דג בסגנון יווני
מצרכים:
4 דניס או לברק (מעדניית רמי לוי)
לימון שלם סחוט
2 שיני שום מגורדות דק
כף דבש
שליש כוס שמן זית (רמי לוי)
כפית גדושה מלח ים אטלנטי (תבליני זארובי)
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- חורצים שלושה חריצים בדג באלכסון.
- מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערית, יוצקים מעל הדגים ומעסים אותם היטב.
- מכניסים למקרר לחצי שעה מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה של סנו, מניחים את הדגים וצולים כ-25 דקות או עד הזהבה קלה של הדגים.
קיצ'רי
מצרכים:
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן (רמי לוי)
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות (רמי לוי)
2 עגבניות קלופות וקצוצות
4 - 5 שיניי שום כתושות
תבליני זארובי: כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כורכום כפית גדושה כמון חצי כפית פלפל לבן/שחור כפית מלאה מלח
רבע כוס שמן
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מניחים שמן, שום כתוש ותבלינים.
- מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את העגבניות ומנמיכים להבה.
- מערבבים שוב ולאחר כ-5 דק’ מוסיפים את האורז.
- מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד כ-3 דק’
- מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה.
- מבשלים כ-20 דקות. מומלץ לפתוח באמצע ולערבב קלות את האורז בעזרת מזלג.
- מגישים לצד יוגורט קר ועגבניות טריות חתוכות.