מאפה 12 האלים

מצרכים:

4 דפי פילו

300 גרם פטה או בולגרית (רמי לוי) 

שמן לטיגון עמוק (רמי לוי) 

דבש ואורגנו לזיגוג שומשום קלוי (תבליני זארובי) 

אופן הכנה:

  1. פורסים את הפטה לארבע חתיכות שוות.
  2. עוטפים כל חתיכה בצורת מעטפה עם דפי הפיל.
  3. יוצקים שמן לטיגון עמוק בסיר, ומחממים אותו ל-165 מעלות.
  4. מטגנים את המאפה עד הזהבה עמוקה.

להגשה: מזלפים דבש, מעט אורגנו ושומשום קלוי

דג בסגנון יווני

מצרכים:

4 דניס או לברק (מעדניית רמי לוי)

לימון שלם סחוט

2 שיני שום מגורדות דק

כף דבש

שליש כוס שמן זית (רמי לוי)

כפית גדושה מלח ים אטלנטי (תבליני זארובי)

כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. חורצים שלושה חריצים בדג באלכסון.
  2. מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערית, יוצקים מעל הדגים ומעסים אותם היטב.
  3. מכניסים למקרר לחצי שעה מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה של סנו, מניחים את הדגים וצולים כ-25 דקות או עד הזהבה קלה של הדגים.

דג בסגנון יווני ענת אלישע (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24

קיצ'רי

מצרכים:

2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן (רמי לוי)

1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות (רמי לוי)

2 עגבניות קלופות וקצוצות

4 - 5 שיניי שום כתושות

תבליני זארובי: כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כורכום כפית גדושה כמון חצי כפית פלפל לבן/שחור כפית מלאה מלח

רבע כוס שמן

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מניחים שמן, שום כתוש ותבלינים.
  2. מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את העגבניות ומנמיכים להבה.
  3. מערבבים שוב ולאחר כ-5 דק’ מוסיפים את האורז.
  4. מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד כ-3 דק’
  5. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד דקה.
  6. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה.
  7. מבשלים כ-20 דקות. מומלץ לפתוח באמצע ולערבב קלות את האורז בעזרת מזלג.
  8. מגישים לצד יוגורט קר ועגבניות טריות חתוכות.
קיצ'רי ענת אלישע (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24