פלפלים ממולאים עם אורז ופטריות
מצרכים:
8 פלפלים אדומים/צהובים
2 כוסות אורז יסמין/עגול, שטוף ומסונן (רמי לוי) סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות (מרינה פטריות)
גזר גדול מגורד דק
עלה סלרי קצוץ כולל העלים
רבע צרור שמיר קצוץ (לא חובה, מוסיף המון)
תערובת האורז:
מיץ מלימון שלם בינוני סחוט
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות סילאן (רמי לוי)
כפית רכז רימונים
כף סוכר חום כהה (דביק)
5 כפות שמן זית (רמי לוי)
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל (תבליני זארובי)
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן (רמי לוי)
כפית רכז רימונים
חצי לימון סחוט
כף סוכר חום
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל (תבליני זארובי)
4 כפות שמן זית (רמי לוי)
600-700 מ"ל מים רותחים (כ-3.5 כוסות)
אופן ההכנה:
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מרוקנים מגרעינים ומניחים בצד את “המכסים.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי והתבלינים ומערבבים היטב.
- מחוררים בעדינות את הפלפלים בצדדים בעזרת סכין (כך האורז מתבשל מבפנים) ומניחים בסיר רחב את כל הפלפלים הממולאים.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת ממלאים את הפלפלים ברוטב שהכנו ואת השאר שופכים בזהירות לסיר.
לא להיבהל שאין הרבה נוזלים, הפלפלים יגירו נוזלים משלהם בתנור. - מכסים את הפלפלים במכסים שהשארנו בצד.
- מניחים נייר אפיה רטוב וסחוט מעל הפלפלים ומכסים עם נייר כסף או המכסה של הסיר.
- מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעוד שעה וחצי.
טאבולה
מצרכים:
רבע צרור פטרוזיליה (מרינה פטריות)
רבע צרור כוסברה
רבע צרור נענע
רבע צרור שמיר
בצלים ירוקים
כוס בורגול עבה (רמי לוי)
מלח פלפל (תבליני זארובי)
לימון גדול סחוט
שמן זית בנדיבות (רמי לוי)
אופן הכנה:
- משרים את הבורגול במים חמים (כס"מ מעל הבורגול), מכסים במגבת נקיה וממתינים עד שהמים נספגים במלואם והבורגול מתרכך.
- קוצצים את כל הירק, מערבבים עם הבורגול ומתבלים. ניתן להוסיף מלפפון, עגבניה קצוצים ו/או חמוציות.
כרובית בטחינה
מצרכים:
כרובית שלמה מפורקת לפרחים
שמן לטיגון עמוק (רמי לוי)
לרוטב הטחינה:
חצי כוס טחינה (רמי לוי)
4\3 כוס מים
לימון סחוט
מלח (תבליני זארובי)
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים חמים (כס"מ מעל הבורגול), מכסים במגבת נקיה וממתינים עד שהמים נספגים במלואם והבורגול מתרכך.
- קוצצים את כל הירק, מערבבים עם הבורגול ומתבלים.
ניתן להוסיף מלפפון, עגבניה קצוצים ו/או חמוציות.