דג סלמון באריסה, לימון ודבש

מצרכים:

4-5  מנות דג סלמון טרי עם העור (מעדניית רמי לוי)

ראש שום קלוף

2 כוסות עגבניות שרי

3/4 כוס זיתי קלמטה

לרוטב:

2 כפות אריסה מתוקה

2 כפות דבש (רמי לוי)

לימון גדול סחוט או שניים בינוניים

1/3 כוס שמן זית (רמי לוי)

כפית גדושה מלח אטלנטי (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 200 מעלות חום סטטי. מרפדים תבנית או סיר רחב בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.

2. מניחים את נתחי הדג וביניהם מפזרים את העגבניות השום והזיתים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מברשת מורחים את הדג.

3. את יתרת הרוטב יוצקים על כל התבנית. מכסים את הדג בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומיניום.

4. מכניסים את התבנית לתנור ולאחר כ-20 דקות מסירים את הניירות וצולים לעוד כ-10 דק׳.

סיגר ממולא בדג

מצרכים:

חבילת עלי סיגר (להשיג במקפיאים בסופר)

למילוי:

700 גרם פילה דג אמנון טרי קצוץ לקוביות קטנות (מעדניית רמי לוי)

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

רבע צרור כוסברה קצוץ

2 שיניי שום מגורדות דק

פלפל צ׳ילי טרי קצוץ דק

כפית ממרח לימון כבוש

כפית אריסה מתוקה

מלח, פלפל, רבע כפית כמון (תבליני זארובי)

שמן לטיגון עמוק (רמי לוי)

להכנת ה״דבק״ לסגירת הסיגר:

כף קמח מהולה ב-4 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מפשירים את עלי הסיגר. מניחים בקצה כל עלה מילוי, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת סיגר. מדביקים את קצה הסיגר בעזרת הקמח והמים.

3. מטגנים בשמן חם עד הזהבה עמוקה.

 

סיגר ממולא בדג (צילום: ערוץ 24)
צילום: ערוץ 24