בייגל ירושלמי

מצרכים:

1 ק"ג קמח לחם/כוסמין לבן/פיצה ופוקאצ'ה (רמי לוי)

2 כפות שמרים יבשים

6 כפות סוכר

1.5 כפות מלח (תבליני זארובי)

6 כפות שמן זית (רמי לוי)

550 מ"ל מים

לציפוי:
2 כוסות מים

3 כוסות שומשום (תבליני זארובי) – אפשר לשלב בין שומשום מלא ולבן

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות נמוכה בינונית.
  3. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית.
  4. עוטפים במגבת ומתפיחים כשעה (בחורף יותר, עד הכפלת נפח).
  5. מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם כל אחד.
  6. מניחים את הכדורים על משטח מקומח קלות ומתפיחים עוד כ25-30 דקות.
  7. מכינים 2 קערות גדולות. באחת שמים מים ובשנייה את השומשום.
  8. יוצרים חור במרכז כדור הבצק ומרחיבים בעזרת הידיים. יוצרים צורת אליפסה. ממשיכים כך עם כל השאר.
  9. חוזרים לבייגל הראשון שפתחנו ומרחיבים עוד קצת את הצורה.
  10. טובלים במים ולאחר מכן בשומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. ממשיכים כך עם כל השאר.
  11. מתפיחים עוד כ-15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש עד הזהבה עמוקה.
"מתי אוכלים?" - בייגל ירושלמי (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

סלט פטריות רוסי 

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון או בייבי פורטבלו טריות (מרינה פטריות)

רבע צרור שמיר

שן שום מגורדת דק

2 כפות מיונז (רמי לוי)

מלח פלפל שחור (תבליני זארובי)

אופן הכנה:

  1. חותכים את הפטריות לרבעים.
  2. קוצצים את השמיר.
  3. מניחים בקערה ומוסיפים מיונז, שום ומתבלים.
"מתי אוכלים?" - סלט פטריות רוסי (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

סלט ביצים

מצרכים:

8 ביצים

בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן (רמי לוי)

2 כפות גדושות מיונז (רמי לוי)

כפית קטנה חרדל

מלח ופלפל לפי טעם אישי (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הביצים, מטגנים את הבצל עד הזהבה עמוקה ומצננים.
  2. מגרדים את הביצים במגרדת גסה, מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במיונז, חרדל, מלח ופלפל.
  3. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
"מתי אוכלים?" - סלט ביצים  (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

סלט טונה

מצרכים:

2 קופסאות טונה בשמן מסוננות (רמי לוי)

1 בצל סגול קטן קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ

3 מלפפונים חמוצים קצוצים

1 פלפל אדום קצוץ

2 כפות גדושות מיונז (רמי לוי)

1 כפית חרדל

מלח ופלפל לפי טעם (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.

"מתי אוכלים?" - סלט טונה  (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

חמאת בזיליקום

מצרכים:

100 גרם חמאה

כוס עלי בזיליקום שטופים

מלח ים אטלנטי (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק דק את עלי הבזיליקום.
  2. מרככים את החמאה.
  3. מערבבים הכל עם מעט מלח ומכניסים למקרר למיצוק.
"מתי אוכלים?" - חמאת בזיליקום (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

ממרח שושקה וגבינת רוקפור

מצרכים:

4 פלפל שושקה

2 כפות שקדים טחונים (תבליני זארובי)

100 גרם גבינת רוקפור (כחולה)

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים בתנור, מצננים, קולפים ומסננים במסננת.
  2. מעבירים את הפלפלים, הגבינה והשקדים למעבד מזון ומעבדים למרקם חלק.
"מתי אוכלים?" - ממרח שושקה וגבינת רוקפור  (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש

סלט עלי בייבי

מצרכים:

אריזת תערובת עלי בייבי (רמי לוי)

מלפפון חתוך לחצי ופרוס לפרוסות אלכסוניות

אשכול עגבניות שרי חתוכות לשניים

רצועות גמבה אדומה

חצי בצל חתוך לרצועות דקות

חופן עלי נענע

לרוטב:

2 כפות שמן זית (רמי לוי)

חצי לימון סחוט

מלח ופלפל לפי הטעם (תבליני זארובי)

אופן ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.

"מתי אוכלים?" - סלט עלי בייבי  (צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש)
צילום: מתי אוכלים?, ערוץ 24 החדש