בייגל ירושלמי
מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם/כוסמין לבן/פיצה ופוקאצ'ה (רמי לוי)
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
1.5 כפות מלח (תבליני זארובי)
6 כפות שמן זית (רמי לוי)
550 מ"ל מים
לציפוי:
2 כוסות מים
3 כוסות שומשום (תבליני זארובי) – אפשר לשלב בין שומשום מלא ולבן
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות נמוכה בינונית.
- יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית.
- עוטפים במגבת ומתפיחים כשעה (בחורף יותר, עד הכפלת נפח).
- מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם כל אחד.
- מניחים את הכדורים על משטח מקומח קלות ומתפיחים עוד כ25-30 דקות.
- מכינים 2 קערות גדולות. באחת שמים מים ובשנייה את השומשום.
- יוצרים חור במרכז כדור הבצק ומרחיבים בעזרת הידיים. יוצרים צורת אליפסה. ממשיכים כך עם כל השאר.
- חוזרים לבייגל הראשון שפתחנו ומרחיבים עוד קצת את הצורה.
- טובלים במים ולאחר מכן בשומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. ממשיכים כך עם כל השאר.
- מתפיחים עוד כ-15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש עד הזהבה עמוקה.
סלט פטריות רוסי
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון או בייבי פורטבלו טריות (מרינה פטריות)
רבע צרור שמיר
שן שום מגורדת דק
2 כפות מיונז (רמי לוי)
מלח פלפל שחור (תבליני זארובי)
אופן הכנה:
- חותכים את הפטריות לרבעים.
- קוצצים את השמיר.
- מניחים בקערה ומוסיפים מיונז, שום ומתבלים.
סלט ביצים
מצרכים:
8 ביצים
בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן (רמי לוי)
2 כפות גדושות מיונז (רמי לוי)
כפית קטנה חרדל
מלח ופלפל לפי טעם אישי (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הביצים, מטגנים את הבצל עד הזהבה עמוקה ומצננים.
- מגרדים את הביצים במגרדת גסה, מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במיונז, חרדל, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
סלט טונה
מצרכים:
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות (רמי לוי)
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
3 מלפפונים חמוצים קצוצים
1 פלפל אדום קצוץ
2 כפות גדושות מיונז (רמי לוי)
1 כפית חרדל
מלח ופלפל לפי טעם (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.
חמאת בזיליקום
מצרכים:
100 גרם חמאה
כוס עלי בזיליקום שטופים
מלח ים אטלנטי (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
- קוצצים דק דק את עלי הבזיליקום.
- מרככים את החמאה.
- מערבבים הכל עם מעט מלח ומכניסים למקרר למיצוק.
ממרח שושקה וגבינת רוקפור
מצרכים:
4 פלפל שושקה
2 כפות שקדים טחונים (תבליני זארובי)
100 גרם גבינת רוקפור (כחולה)
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפלים בתנור, מצננים, קולפים ומסננים במסננת.
- מעבירים את הפלפלים, הגבינה והשקדים למעבד מזון ומעבדים למרקם חלק.
סלט עלי בייבי
מצרכים:
אריזת תערובת עלי בייבי (רמי לוי)
מלפפון חתוך לחצי ופרוס לפרוסות אלכסוניות
אשכול עגבניות שרי חתוכות לשניים
רצועות גמבה אדומה
חצי בצל חתוך לרצועות דקות
חופן עלי נענע
לרוטב:
2 כפות שמן זית (רמי לוי)
חצי לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.