מרכיבים:

120 גרם קמח לבן

3 ביצים גודל L

80 גרם חמאה

150 מ"ל מים

קורט מלח

2 כפיות סוכר

למילוי:

חבילת קרם פטיסייר מוכן

לשטרויזל:

90 גרם קמח

80 גרם חמאה

90 גרם סוכר חום

אופן ההכנה:

השטרויזל:

1. מכניסים למעבד מזון את החמאה והסוכר והקמח ומבלנדרים לתערובת פירורית.

2. על השיש, מניחים נייר אפייה, עליו שמים את התערובת, מכסים בנייר אפייה ומרדדים בעזרת מארוך

3. מעבירים את שטרויזל למקפיא ל-10 דק' להתייצבות.

4. כעבור 10 דק', מוציאים מהמקפיא וחורצים עגולים (אפשר בעזרת צנתר) ומכניסים להקפאה שוב.

הבצק הרבוך:

1. לתוך סיר שופכים מים, קורט מלח, סוכר וחמאה וממיסים.

2. לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכניסים את הקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה עד שנוצר גוש בצק.

3. מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הבצק על מנת שיתקרר מעט.

4. מכניסים את הביצים למיקסר עם הבצק, אחת אחת תוך כדי ערבוב.

5. מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר.

6. על תבנית עם ניר אפייה, מתחילים לזלף עיגולים יפים לפחזניות.

7. מוציאים מההקפאה את השטרויזל ומניחים עיגול על כל פחזניה.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש (200 מעלות( לחצי שעה בדיוק. אין לפתוח את התנור באמצע.

הרכבת המנה:

1.לתוך שקית זילוף' מכניסים את קרם הפטיסייר.
2. כשהפחזניות יוצאות מהתנור, מקררים אותן. לאחר מכן, עושים חור קטן למטה בעזרת סכין וממלאים בפנים את הקרם פטיסייר.