מצרכים:
לג'לטין:
8 גרם ג'לטין
40 מ"ל מים
למוס:
200 גרם שוקולד לבן
2 כוסות שמנת מתוקה
3 כפות מחית בטעם רפאלו
חצי כפית ג'לטין
4 כפות מים
כף פודינג
100 גרם קוקוס קלוי
לגלסאז' (ציפוי):
200 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם סוכר
100 גרם שוקולד לבן
40 גרם גלוקוזה
צבע מאכל (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתחילים עם הג'לטין:
1. משרים את הג'לטין במים 10-15 דקות, עד להתייצבות מוחלטת.
עוברים להכנת המוס:
1. במיקרוגל, מחממים את השוקולד לבן ואת המחית בטעם רפאלו.
2. במיקסר בלון, מקציפים שמנת מתוקה עם כף פודינג.
3. כאשר מגיעים לקצפת תפוחה, מחממים את הג'לטין במיקרו ל15 שניות (לשים לב שלא נשרף).
4. שופכים בהדרגה את הג'לטין לגאנש הרפאלו והשוקולד הלבן ומערבבים.
5. לאחר מכן, שופכים את המסה לתוך המיקסר ומערבבים עם קציפת השמנת המתוקה.
יוצקים אל תוך סיליקון כיפות ומקפיאים לילה במקפיא.
מכינים את ציפוי הכיפה הגלסאז':
1. משרים ג'לטין במים עד להתייצבות מוחלטת.
2. במד ליטר עמיד למיקרוגל, מחממים את השמנת מתוקה, השוקולד לבן והגלוקוז.
3. מאחדים בין 2 המסות ומבלנדרים עם בלנדר מוט.
4. אם רוצים מוסיפים צבע מאכל לבחירתכם.
הרכבת המנה:
1. לאחר הקפאת הכיפות, מחלצים מהסיליקון, מניחים ניילון נצמד על השיש, עליו מניחים רשת ומזגגים עם הגלסאז'.
2. מקשטים עם קוקוס קלוי בדפנות ומעל מניחים רפאלו קטן.