מצרכים:

לשכבת הבסיס – טארט:

300 קמח

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

לשכבת שייק איט:

חבילת שייק איט ירוק (אבוקדו בננה)

כפית אגר אגר

50 גרם חמאה

לשכבת קרם הלימון:

70 גרם מיץ לימון טרי

גרם גרידת לימון

75 גרם סוכר

75 גרם ביצים

16 גרם חלמונים 

3 גרם קורנפלור

48 גרם חמאה קרה בקוביות

 

אופן ההכנה:

שכבת הבסיס:

1. במיקסר עם וו לישה/מג'ימיקס מערבבים הכל למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.

2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים. חשוב: מינימום זמן עיבוד על מנת לשמור על פריכות הבצק.

3. מרדדים בעזרת מערוך על נייר אפייה, יוצרים את הצורה הרצויה לטארט ומחוררים את השכבה התחתונה.
טיפ: לא לרדד דק מדי

4. מקפיאים לעשר דקות.

5. מכניסים לאפיה על טורבו 160 מעלות ל-20-30 דקות (תלוי בצורה שנבחרה לטארט)
טיפ: שימו לב להשחמה.

עוברים להכנת השייק איט – שכבת הקולי האמצעית:

1. לוקחים את שקית השיי קאיט הירוקה ומבלנדרים את כל השקית.

2. מרתיחים בתוך סיר.

3. מוסיפים אגר אגר.

4. מצננים 10 דק' ומבלנדרים קוביות חמאה פנימה.

5. בתוך הטארט, יוצרים שכבה דקה של מסת השייק איט.

6. מכניסים שוב למקרר.

לאחר מכן עוברים להכנת הקרם:

1. מוסיפים לתוך סיר תוך כדי רתיחה את כל המצרכים למעט החמאה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

2. ברגע שהכל רותח, מקררים קצת, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר.

3. מעל המחית, ממלאים את כל שאר הטארט בקרם לימון בעזרת שקית זילוף.

4. מיישרים את הכל היטב.

5. מכניסים להקפאה.

6. מכניסים לתנור על מקסימום מעלות ונשארים ליד להשגיח, מכניסים רק עד לקבלת צבע פסטלי ומיד מוציאים.

7. מקשטים עם לימון פינגר ליים ופרחי מאכל.