מרכיבים:

500 גרם קמח חלות (טחנות קמח ישראליות)

כף שמרים יבשים

90 גרם סוכר

מיכל שמנת חמוצה

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה

אחווה שומשום ודבש לקישוט

אבקה להברקת מאפים

למילוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה

כפית קקאו

4 כפות פודינג וניל או פודינג שוקולד

כוס חלב

כף ליקר

מי סוכר: 

150 גרם סוכר

170 מ"ל מים

אופן ההכנה:

מילוי:

1. להמיס יחד, בפולסים של 30 שניות, את השוקולדים, הסוכר והחמאה במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת מסה מימית.

2. מוסיפים את הקקאו הפודינג והחלב. מערבבים היטב ומורחים על בצק השמרים.

הכנת הבצק:

1, עם וו לישה מערבבים הכל למעט החמאה! למשך דקה-שתיים.

2. מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר ללוש בערך 8-10 דקות.

3. מחממים תנור ל-160-170 מעלות.

4. לאחר שהמסה אחידה לגמרי מכניסים להתפחה במקרר (עדיף ללילה ואם לא אז לפחות 3 שעות). הבצק יהיה קשה מעט לאחר ההתפחה לא להיבהל!

5. מרדדים ומורחים מילויי.

6. מגלגלים את הבצק עם המילוי.

7. מקפיאים ל-20 דק ולאחר מכן חותכים ל2 בשביל ליצור בורג.

8. מתפיחים ל-40 דקות ומפזרים מעל אבקה להברקת מאפים.

9. מכניסים לתנור ל 25-35 דקות שימו לב להזהבה של העוגה וכשמוציאים מורחים את מי הסוכר כאשר העוגה חמה ומי הסוכר קרים או להפך (אם שניהם יהיו חמים הסוכר לא ייספג טוב).

10. לאחר אפיה, פיזור מי סוכר וצינון העוגה, בעזרת שקית זילוף נזגג על העוגה ממרח שומשום דבש לקישוט העוגה.

טיפים: לאחר הגלגול מקפיאים ל-20 דקות בשביל שהשוקולד והבצק יתייצבו מעט והצורה תצא יפה יותר.

שחותכים ל-2, לחתוך בשלבים – לא לנסר ובכל פעם לנקות את הסכין על מנת שלא ילכלך את הבצק.

* לפזר אבקה להברקת מאפים בעזרת מסננת.