מרכיבים:
350 גרם שמן
380 גרם סוכר
6 ביצים
500 גרם קמח
3 כפיות תמצית וניל איכותי
4 כפיות שטוחות של אבקת אפיה
כפית מלח
50 גרם אבקת קקאו
400 גרם רוויון
כפית גדושה אבקת צבע מאכל אדום
למחית פטל (120 גרם מחית פטל טרי):
240 גרם פטל טרי נוי השדה
150 גרם סוכר
לציפוי קרם חמאה:
400 גרם חמאה
קילו אבקת סוכר
כף וחצי וניל
מים לפי הצורך
צבע מאכל ג'ל ורוד
לגנאש:
2 כפות מחית בטעם פררו תות (המזווה המתוק)
8 כפות חלב
אופן ההכנה:
מכינים את מחית הפטל:
1. מבשלים יחד פטל וסוכר.
2. תוך כדי מבלנדרין עם בלנדר מוט.
3. לאחר שהמסה חלקה לגמרי מסננים ומקררים במקרר (משתמשים רק לאחר שמתקרר).
מכינים את התערובת לדריפקייק:
4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. מרפדים שלוש תבניות עגולות בקוטר 18 ס"מ בנייר כסף.
6.בתוך קערת המיקסר מקציפים בעזרת בלון הקצפה ביצים, סוכר ותמצית וניל עד לקלת קצף בהיר ונפוח. מוסיפים בזרם דק שמן.
7. מוסיפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, והמלח. הרוויון וצבע המאכל ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוברים עם לקקן בתחתית וצידי הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה לגמרי.
8. מחלקים את התערובת בין 3 התבניות ומשטחים בעזרת כף, לא למלא עד הסוף.
9. אופים כ 20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזן של העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים.
10. מצננים את העוגות בתבנית ומחלצים.
11. לאחר שהעוגות מתקררות מוצאים אותן מהרינג מיישרים ומתחילים לבנות עוגה.
מכינים קרם החמאה:
12. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים רק את קוביות החמאה עם לקבלת מרקם חלק.
13. מוסיפים בכמה נגלות את אבקת הסוכר בכדי שלא תעוף מהמיקסר בזמן הערבוב.
14. מוסיפים מים לפי הצורך אלמד איך להדגים עם האצבע מה המרקם הנכון.
15. מוסיפים טיפה של צבע מאכל ג'ל ורוד ומערבבים בכדי שהצבע יתערבב היטב.
16. מתחילים לבנות את העוגה שכבה עוגה , שכבה מחית פררו תות (שכבה עוגה,נשכבה מחית פררו תות וסוגרים עם שכבה עוגה . יוצרים שכבות מדהימות בין האדום של העוגה , הורוד של המחית פררו תות והקרם חמאה של עיטוף העוגה).
17. עוטפים את העוגה עיטוף ראשוני בעזרת פלטה מדורגת – מקפיאים לעשר דק.
18. עוטפים את העוגה עיטוף חלק ונקי . מקפיאים עשר דקות.
מכינים את הגנאש:
19. מחממים יחד במיקרו בפולסים של 15 שניות יחד את המחית פררו תות והחלב.
20. מערבבים יחד על לקבלת מרקם אחיד וחלק.
21. מזלפים על העוגה ויוצרים טיפטופים בעזרת מריחה עם כף.