מרכיבים:
קרם לימון
- חצי כוס מיץ לימון
- חצי כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- כוס חלב
- קמצוץ מלח
- כף גרידת קליפת לימון
- 30 גרם חמאה
קרם גבינה
- 1 שמנת מתוקה 38%
- 1 גבינה לבנה
- 1 כף סוכר
אגוזי מלך מקורמלים
- כוס אגוזי מלך
- רבע כוס מים
- שליש כוס סוכר
- מלח מלדון
להגשה:
- 2 קופסאות אוכמניות טריות
- חבילת עוגיות חמאה קלאסיות
- 200 גרם פצפוצי שוקולד לבן לקישוט
אופן ההכנה:
קרם לימון
- לבשל בסיר על חום בינוני סוכר, חלב, מיץ לימון, קמצוץ מלח, קליפת לימון, קורנפלור ולערבב תוך כדי בישול, ללא הפסקה, כדי למנוע גושים של קורנפלור.
- לאחר קבלת מרקם אחיד, להוסיף את החמאה, להעביר לקערה ולעטוף בניילון נצמד. לקרר במקרר כחצי שעה לייצוב.
קרם גבינה
- להקציף במיקסר על מהירות בינונית שמנת מתוקה, גבינה לבנה וסוכר עד הסמכה.
אגוזי מלך מקורמלים:
- לבשל את המים והסוכר במחבת עד לקבלת קרמל.
- להוסיף את האגוזים ולערבב היטב עד שכל האגוזים יהיו מצופים בקרמל.
- להניח את האגוזים על משטח סיליקון שיתקרר
הרכבת הקינוח:
- להכניס את הקרם לימון ואת קרם הגבינה לשקיות זילוף
- לפורר עוגיית חמאה בתחתית כל כוס זכוכית
- לזלף חצי כוס קרם גבינה ולהיצמד לדופן
- להוסיף מעל שכבת אוכמניות
- לזלף מעל שכבת קרם לימון
- לעטר עם אגוזים מקורמלים ופצפוצי שוקולד לבן
** אם רוצים להדגיש את הצהוב ניתן להוסיף טיפת צבע מאכל צהוב