מצרכים לכ-10 שיפודי קרם ברולה
1/2 כוס סוכר + עוד קצת סוכר כדי לטבול את הסוכריות
5 חלמונים
500 מ"ל שמנת מתוקה - טרה
6-7 טיפות של תמצית וניל צרפתי
6 תותים
6 קיווי (או כל פרי צבעוני ויפה אחר)
אופן ההכנה
1. לבשל בסיר ולהביא לסף רתיחה 500 מיל' שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר.
2. בקערה לערבב את 5 החלמונים עם 1/4 כוס סוכר.
3. לשפוך לאט ובזהירות את השמנת על הביצים, לערבב היטב ולהוסיף את תמצית הוניל.
4. לעשות "אמבט מים" בתחתית התנור (כדי לייצר אדים) , לשים מים רותחים בתבנית שבתחתית התנור (או תבנית של תנור או פיירקס, או בסיר) ולחמם אותו ל-140 מעלות.
5. לצקת את המסה לתבנית שקעים מסיליקון (או חד פעמי ממתכת) ולאפות כ 30 דקות עד שהקרם מתייצב.
6. בינתיים, לחתוך את הפירות לחצאים.
7. להכניס את הקרם ברולה להקפאה ל 3-4 שעות.
8. להוציא את הקרם מהתבנית ולשפד אותו על מקל סוכריה או על שיפוד.
9. טובלים בסוכר ושורפים קלות עם ברנר.
10. משפדים פרי אחד בקצה של כל סוכריה ומגישים.