מצרכים:
- 4 פילטים של דג ברמונדי (רמי לוי)
- צרור פטרוזיליה (תבליני זארובי)
- צרור כוסברה (תבליני זארובי)
- 150 גרם פיסטוקים (תבליני זארובי)
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- פלפל (תבליני זארובי)
- מלח (תבליני זארובי)
- חצי כפית צילי (תבליני זארובי)
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
לאורז:
אורז בסמטי מלא (סוגת)
- ½ כוס עדשים שחורות (רמי לוי)
- בצל קצוץ
- מלח
- פלפל
- 3.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
לאורז:
- להשרות את האורז ואת העדשים במים בשתי קערות נפרדות 30 דקות
- לטגן בסיר בצל קצוץ עד הזהבה
- להוסיף את האורז והעדשים השחורות
- לתבל במלח ופלפל
- להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים
- לבשל על אש קטנה כ 60 דקות.
לדג:
- להניח את הדג על נייר אפייה בתבנית לתנור להוסיף מלח ופלפל
- לטחון את הפיסטוקים
- לקצוץ את הכוסברה
- לקלף את השום
- להכניס את כל חומרי הרוטב לקערה ולטחון
- לשפוך על הדג את הרוטב
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 15 דקות על חום גבוהה בתחתית התנור.