מצרכים:

לתבשיל:

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון ופורטבלו - (מרינה פטריות)
  • 500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות - (רמי לוי)
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל - (תבליני זארובי)
  • כף כורכום - (תבליני זארובי)
  • 3 כפות שמן זית 

לאורז:

  • 2 כוסות אורז בסמטי - (סוגת)
  • 2-3 כפות שמן זית - (רמי לוי)
  • 3 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:

  1. סיר סוטאז׳ רחב
  2. לבשל בסיר בצל, תוך כדי ערבוב, למשך כדקה ורק אח"כ להוסיף שמן זית ולטגן אותו עד שקיפות .
  3. להוסיף את תפוח האדמה החתוך ולערבב.
  4. להזיז את הבצל ותפוח האדמה לצד הסיר כדי לפנות מקום לפרגיות.
  5. להוסיף את הפרגיות ולצרוב אותן היטב. לערבב הכל ולכסות את הסיר.
  6. לחתוך את הפטריות לפרוסות
  7. להוסיף את הפטריות ואת התבלינים ולערבב
  8. לבשל עם מכסה סגור במשך כ-30 דקות עד שתפוח האדמה והפרגיות רכים.  
  9. להגיש על מצע של אורז 

אופן הכנת האורז: 

  1. לשטוף את האורז ולשפוך לסיר מחומם על להבה גדולה
  2. להוסיף שמן זית
  3. להוסיף את המים הרותחים
  4. לבשל 5 דקות על להבה גדולה ולהנמיך את הלהבה ולבשל למשך עוד 15 דק.