מרכיבים:
- 5 קלחי תירס טריים
- חצי כוס שמנת מתוקה 38%
- כ-2 כוסות חלב
- 20 גרם חמאה
- שבבי פרמזן - (רמי לוי)
- סלסלת פטריות טריות – (מרינה פטריות)
- מלח, פלפל, צ'ילי יבש / טרי - (זארובי פיצוחי הגליל)
- שמן זית וחמאה לטיגון
אופן ההכנה:
- לחתוך את גרגרי התירס מהקלחים.
- להביא לרתיחה את החלב השמנת והחמאה
- להוסיף את התירס ולבשל כ-20 דקות.
- לטחון בבלנדר מוט
- לתבל במלח, פלפל, פרמזן ומעט צ'ילי
- לחתוך את הפטריות לרצועות
- במחבת נפרדת לטגן את הפטריות בשמן זית
- לתבל במלח ופלפל.
- לפזר מעל הפולנטה את הפטריות המטוגנות והפרמז'ן.
*** לפולנטה פחות סמיכה ניתן להוסיף עוד חלב/שמנת מתוקה עד למרקם הרצוי.