מרכיבים:

  • 5 קלחי תירס טריים                               
  • חצי כוס שמנת מתוקה 38%
  • כ-2 כוסות חלב      
  • 20 גרם חמאה
  • שבבי פרמזן - (רמי לוי)  
  • סלסלת פטריות טריות – (מרינה פטריות)
  • מלח, פלפל, צ'ילי יבש / טרי - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • שמן זית וחמאה לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את גרגרי התירס מהקלחים.
  2. להביא לרתיחה את החלב השמנת והחמאה
  3. להוסיף את התירס ולבשל כ-20 דקות.
  4. לטחון בבלנדר מוט 
  5. לתבל במלח, פלפל, פרמזן ומעט צ'ילי
  6. לחתוך את הפטריות לרצועות
  7. במחבת נפרדת לטגן את הפטריות בשמן זית
  8. לתבל במלח ופלפל.
  9. לפזר מעל הפולנטה את הפטריות המטוגנות והפרמז'ן.

*** לפולנטה פחות סמיכה ניתן להוסיף עוד חלב/שמנת מתוקה עד למרקם הרצוי.