רכיבים ל-18-20 לביבות:
4 קופסאות טונה - סוגת
4 ביצים
4 כפות קמח - סוגת
2 גבעולי בצל ירוק – מרינה פטריות
1 בצל לבן קטן
1 גזר קטן
4 שיני שום – מרינה פטריות
1 כפית מלח - זארובי פיצוחי הגליל
¼ כפית פלפל שחור גרוס - זארובי פיצוחי הגליל
למטבל:
1 כף סויה
1 כף מים
1 כף חומץ אורז
2 כפיות סוכר - סוגת
לערבב בקערית יחד את כל מרכיבי המטבל עד להמסת הסוכר.
אופן ההכנה:
-
לסנן היטב את הטונה ולהעביר לקערה.
-
לכתוש שום, לקצוץ בצל ירוק ולחתוך בצל לבן וגזר לקוביות קטנות ולהוסיף לקערה עם הטונה.
-
להוסיף קמח, ביצים, מלח ופלפל שחור ולערבב היטב לתערובת אחידה.
-
לחמם מעט שמן במחבת על אש בינונית.
-
לצקת למחבת כף מהתערובת ולשטח מעט.
-
לטגן עד להשחמה משני הצדדים ולהוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
להגיש בליווי המטבל.