מצרכים

  • 1 ק"ג דג בורי שלם חתוך לקוביות (רמי לוי)
  • 1/2 כוס שמן צמחי  (רמי לוי)
  • כף גדושה פפריקה מתוקה (תבליני זארובי)
  • כפית פפריקה חריפה (תבליני זארובי)
  • כף קימל טחון (תבליני זארובי)
  • כפית כמון (תבליני זארובי)
  • כפית פלפל צ'ומה (תבליני זארובי)
  • מלח פלפל(תבליני זארובי)
  • 8 שיני שום קצוצות 
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות 
  • 3/4 כוס מים 

 לחיזוק הרוטב: 

  • 2-3 כפות פפריקה
  • ⅓ כוס שמן צמחי 
  • חצי לימון

אופן ההכנה 

  1. להשרות את הדג עם מלח ולימון כחצי שעה 
  2. לחמם שמן בסיר רחב. 
  3. להוסיף את כל התבלינים ולפתוח אותם בשמן.
  4. אחרי 2 דקות להוסיף רסק עגבניות ולערבב היטב. 
  5. להוסיף שום ולטגן כדקה, להוסיף כוס מים ולסגור לעשר דקות בישול עם מכסה על אש קטנה.
  6. לאחר עשר דקות, לפתוח את הסיר, להוסיף קצת מים במידת הצורך ולהוסיף את הדג, ולבשל כ 20-30 דקות על אש קטנה.
  7. למזוג לקערה קטנה 2-3 כפות פפריק  ⅓ כוס שמן צמחי ולערבב היטב ולהכניס 5-10 דקות לפני סוף הבישול
  8. כשמוכן להוסיף סקוויז של לימון.