מצרכים למרק
1 בצל גדול
1 כרישה (החלק לבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
1 תפוח אדמה
300 גרם ערמונים קלופים וקלויים בוואקום - קליית גת
2 כפות שמן קנולה/חמניות
30 גרם חמאה
צרור טימין
כ- 5 כוסות מים חמים
מלח
פלפל
כפית רוטב צ'ילי מתוק - מאסטר שף
מעט שמנת לבישול - טרה
כוס יין לבן יבש
מצרכים לקרקר
בצק פריך - שמרית
מיקס סלט (גרעיני חמניה ודלעת, פולי סויה וחומוס, קשיו, לוז, שקדים, שומשום, תבלינים מלח ים) - מאסטר שף
חבילת צנוברים - קליית גת
אופן הכנת המרק
1. לקצוץ את הבצל.
2. לפרוס את הכרישה לעיגולים.
3. בסיר רחב ועמוק לחמם את שמן הזית והחמאה ולטגן את הבצל והכרישה עד לשקיפות.
4. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לקוביות, ולהוסיף לסיר ולערבב היטב עד שכל הירקות יטוגנו קלות.
5. להוסיף צרור טימין ומים רותחים כך שיכסו את הירקות ולהביא לרתיחה.
6. להוסיף את היין הלבן, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
7. להוסיף לסיר את הערמונים הקלופים ולבשל עוד כרבע שעה, עד שגם הם מתרככים.
8. להוציא את צרור הטימין ולטחון את הירקות במעבד מזון.
9. להוסיף את השמנת.
10. לתבל במלח, פלפל, וכפית רוטב ברביקיו.
אופן הכנת הקרקר
1. לפזר את הפיצוחים על הבצק.
2. לשים נייר אפייה ולעבור עם מערוך כדי להדק ולהטמיע אותם בתוך הבצק.
3. להוריד את נייר האפייה ולמרוח מעל עם חלמון.
4. לחתוך עם גלגלת פיצה - פסים פסים.
5. לאפות בתנור ב 180 מעלות ל 15-20 דקות.