מצרכים:
3 כפות שמן זית של בית השיטה
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס סלרי (עלים וגבעול) קצוץ
מלח
פלפל
כף אבקת חוויאג'
6 ביצים
חציל
2 קישואים
פרוסות גבינת קשקבל של טרה
גבינה צהובה מגורדת של טרה
3 כוסות מים
חלה (להגה)
אופן ההכנה
1. לקלף את החציל, לפרוס אותו לעיגולים בעובי חצי ס"מ ולצלות בתנור ב-200 מעלות (טורבו) למשך כ-30 דקות.
2. לקצוץ בצל קצוץ דק ולכתוש את שיני השום.
3. לחמם שמן זית במחבת ולטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
4. להוסיף את הברוקולי ולהמשיך לטגן עוד חמש דקות.
5. להוסיף את הקישואים החתוכים לקוביות.
6. להוסיף את הירוקים.
7. להוסיף חוויאג' ולתבל במלח ופלפל.
7. להוסיף מים (עד שהכל מכוסה) לערבב, לכסות ולבשל במשך 20 דקות עד שהברוקולי יתרכך.
8. לשבור את הביצים לתוך השקשוקה.
9. לקראת סוף הבישול, להניח פרוסת חציל ליד כל ביצה, לכסות ולבשל עד שהחלבון מתבשל והחלמון נשאר מעט נוזלי.
10. רגע לפני ההגשה לגלגל גבינת קשקבל ולנעוץ בתוך עיגול החציל בתוך הסיר, לפזר מעט כוסברה טרייה, להוריד מהאש. להגיש בתוך הסיר.