מצרכים:
3 וחצי כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
3-4 כפות סוכר
1 וחצי כוס מים חמימים
כף גדושה של מלח
3 כפות שמן זית של בית השיטה
3-4 כוסות מים
שומשום
תערובת פיצוחים של קליית גת
למטבל רוטב אלף האיים:
כפית סילאן 100% טבעי של קליית גת
כפות מיונז של מאסטר שף
כפית רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
אופן ההכנה
1. בקערה לערבב את המים עם השמרים ולהמתין 5 דקות.
2. בקערת המיקסר עם וו לישה - לשים קמח עם סוכר, להוסיף שמן עם המים והשמרים וללוש 6,7 דקות עד לקבלת בצק חלק.
3. לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.
4. לשפוך לתוך הקערה מעט שמן וליצור כדור מהבצק שכולו מצופה בשמן.
5. לכסות במגבת או בשקית ניילון ולהתפיח במשך שעה.
6. ליצור 3-4 כדורים, לעשות חור באמצע כל כדור ולמתוח עם הידיים עד לקבלת צורה של בייגלה ירושלמי - כמו אליפסה ארוכה.
7. להרטיב את הבצק בתוך תבנית.
8. להניח על תבנית אלומיניום מלאה בשומשום או בפיצוחים בשני צידי הבצק.
9. לתת לתפוח לא מכוסה עוד 15-20 דקות (לא חובה).
10. בתנור מחומם מראש 190-200 מעלות, לאפות את הבייגלה כחצי שעה.
למטבל:
לערבב היטב את כל המצרכים בקערה קטנה.