מרכיבים:
לבצק:
- 1 ק"ג סולת - (סוגת)
- 3 חופנים של בורגול דק - (סוגת)
- 4 כפות שמן
- 800 מ"ל מים
- קורט מלח
למילוי:
- 1 ק"ג בשר צלעות מס' 2 חתוך לקוביות קטנות - (רמי לוי)
- 8 עלי דפנה – (מרינה פטריות)
- חב' עלי סלרי - (מרינה פטריות)
- 10 שיני שום – (מרינה פטריות)
- 2 בצלים
- כף בהרט לקובה, חוואיג' למרק, מלח ופלפל - (זארובי פיצוחי הגליל)
- למרק:
- 2 בצלים
- 10-12 שיני שום – (מרינה פטריות)
- חב' עלי סלרי – (מרינה פטריות)
- 3 חבילות עלי מנגולד – (מרינה פטריות)
- מיץ לימון מ-2 לימונים
- חואיג׳ למרק, כף כורכום, מלח, פלפל שחור - (זארובי פיצוחי הגליל)
אופן הכנת הבשר:
- מניחים את קוביות הבשר ועלי הדפנה בסיר עם מים לכיסוי.
- לבשל כשעה בסיר לחץ או 3-4 שעות על להבה בינונית עד שהבשר רך.
אופן הכנת מילוי הבשר:
- לטחון דק שום, בצל ועלי סלרי.
- לפרק את הבשר המבושל שהתקרר לרצועות דקות מאוד
- לערבב את הירק עם הבשר המפורק וקצת מהמים שהתבשלו עם הבשר
- להוסיף מלח, פלפל חוואיג' למרק ובהרט לקובה
אופן הכנת הבצק:
- לערבב בקערה את הסולת, הבורגול והמלח
- להוסיף מעט מאוד שמן ולערבב הכל
- להוסיף את המים
- להניח בצד למנוחה של חצי שעה
אופן הכנת הקובות ובישולן במרק:
- לקרוץ כדורים מהבצק של הסולת
- לשטח את העיגולים בעזרת מים על יד אחת, למלא בבשר ולסגור לכדור טיפה שטוח.
- מומלץ להקפיא מעט את הקובות לפני הבישול
אופן הכנת המרק:
- לטחון במעבד מזון יחד את הבצל, עלי הסלרי, והשום
- לטגן עד להזהבה
- להוסיף את התבלינים והלימון
- להוסיף את עלי המנגולד קצוצים דק
- להוסיף מים למרק ולהביא לרתיחה
- כאשר המרק רותח, להוסיף את הקובות לבישול של 20 דקות