mako
פרסומת

עוף מוקפץ עם פטריות ברוטב אסייתי

המתכון הבא נולד מהבקשה של אלין, הבת של אילנית - "אמא בא לי משהו עם צ'ילי". אחרי חיפושים היא מצאה את המתכון המנצח, עשתה בו התאמות ושינויים ויצרה את המוקפץ המושלם, בתאבון

אילנית לוי
פורסם:
עוף מוקפץ עם פטריות ברוטב אסייתי
צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים

חצי קילו של חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (רמי לוי)

בצל חתוך לקוביות קטנות

שלוש שיני שום קצוצות דק (מרינה פטריות)

גמבה חתוכה לקוביות גדולות

חבילת פטריות שמפיניון קטנות חצויות (מרינה פטריות)

כף מרק עוף

כפית פפריקה אדומה (תבליני זארובי)

כפית פלפל שחור גרוס (תבליני זארובי)

כפית מלח (תבליני זארובי)

כף רוטב סויה (מזרח ומערב)

כף רוטב טריאקי (מזרח ומערב)

חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק (מזרח ומערב)

חצי כוס רוטב צ'ילי חריף (מזרח ומערב)

כף דבש

כוס מים

להכנת המרינדה של חזה העוף

כף דבש

כפית פפריקה מתוקה (תבליני זארובי)

2 כפות שמן זית (רמי לוי)

אופן ההכנה

1. משרים את חזה העוף במרינדה של דבש, שמן זית ופפריקה אדומה

2. מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים את השום והגמבה

3. כשהגמבה מתרככת מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן לעוד חמש דקות תוך כדי ערבוב

4. מוסיפים תבלינים ואת כל הרטבים וממשיכים לערבב

5. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הדבש וכוס מים

6. במחבת חמה ונפרדת מטגנים את חזה העוף משני צדדים טיגון קל- צריבה של כשלוש דקות ומוסיפים לתבשיל

7. ממשיכים לערבב לעוד כמה דקות עד שהרוטב נספג בנתחי עוף, מפזרים עלי פטרוזיליה מעל ובתיאבון! מומלץ להגיש את זה עם אורז לבן.