מצרכים:
לקוסקוס תירס ללא גלוטן:
- כוס קמח תירס - סוגת
- כוס וחצי מים
- 2 כפות שמן - רמי לוי
- כפית שטוחה מלח - זארובי פיצוחי הגליל
לתבשיל:
- חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
- בצל לבן גדול חתוך לרצועות דקות
- פירות יבשים (זארובי פיצוחי הגליל):
חצי כוס שקדים שלמים קלופים
חצי כוס שזיפים ללא גלעין
חצי כוס משמשים
רבע כוס צימוקים
אפשר להוסיף אגוזים ופירות יבשים שאוהבים - 4 כפות שמן ניטרלי - רמי לוי
- רבע כפית מלח
- כף שטוחה קינמון
- קורט ציפורן טחון
- חצי כוס סוכר - סוגת
אופן הכנה:
אופן הכנת הקוסקוס:
- לחמם בסיר את המים עם השמן
- להוסיף מלח ולהביא לרתיחה
- להוסיף כוס קמח תירס ולערבב
- לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 10 דקות
- לפורר עם מזלג את הקמח תירס
- להניח בצד בסיר מכוסה 5 דקות
- להעביר במסננת דקה לקבלת מרקם של קוסקוס
אופן הכנת התבשיל:
- לשטוף היטב את הפירות היבשים (שזיפים, משמשים וצימוקים) במים חמים ולייבש במסננת
- לחמם סיר רחב, להוסיף את השמן, רצועות הבצל והשקדים ולטגן עד השחמה
- להוסיף את הפירות היבשים, הדלעת והתבלינים
- לערבב את הסוכר בכוס המים הרותחים עד המסה של הסוכר ולהוסיף לסיר
- לבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה כחצי שעה עד צמצום הנוזלים וריכוך הדלעת
- מומלץ לאפות עוד 5 דקות בתנור ולהגיש את התבשיל המתוק מעל קוסקוס התירס.