מצרכים ללחמניות באן:
- 350 גרם קמח מולינו ירוק
- 150 גרם קמח מיקס בי
- 10 גרם אבקת אפיה - (סוגת)
- חצי כפית סודה לשתיה - (סוגת)
- 40 גרם סוכר - (סוגת)
- 50 גרם קמח אורז לקימוח
- 10 גרם שמרים יבשים - (סוגת)
- 3 כפות שמן קנולה – (רמי לוי)
- כפית מלח - (זארובי פיצוחי הגליל)
- 450 גרם מים
אופן הכנה:
- להניח בקערת מיקסר את כל המרכיבים וללוש עם וו לישה כ 3-4 דקות במהירות נמוכה
- להעביר את הבצק למשטח מעט מקומח ולחלק לחתיכות בגודל הרצוי
- ליצור כדורים חלקים
- להניח על ריבועי נייר אפייה ולהתפיח כ 30-60 דקות
- להרתיח מים בסיר המתאים לסיר האידוי שברשותכם
- להניח את הכדורים עם נייר האפייה בסיר האידוי ולאדות כ 20 דקות. (תלוי בגודל הכדורים)
- להמתין שהלחמניות יתקררו ולמלא במילוי הרצוי
מצרכים לשניצלים:
- 1 קילו חזה עוף טרי פרוס לשניצלים - (רמי לוי)
- 2 ביצים
- מלח - (זארובי פיצוחי הגליל)
- כפית חרדל - (רמי לוי)
- שמן קנולה לטיגון - (רמי לוי)
לפירורים:
- 3 כוסות פצפוצי אורז
- 3 כוסות קורנפלקס לא ממותק
- תביליני זארובי פיצוחי הגליל:
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות תבלין גריל
כפית מלאה שום גבישי
חצי כפית מלח
2 כפיות פפריקה
אופן הכנה:
- לטחון את הפצפוצים והקורנפלקס עד לפירורים בעובי הרצוי
- להוסיף את כל התבלינים
- לטרוף בקערה יחסית שטוחה את הביצים יחד עם החרדל והמלח
- להניח בתוך הקערה את פרוסות חזה העוף
- לצפות את חזה העוף בפירורים
- לטגן במחבת עם שמן קנולה
- להעביר לצלחת עם נייר סופג או לקריספר
מומלץ לאכול את הבאן עם מטבוחה או איולי אריסה, חציל מטוגן או אפוי ושניצל.