מצרכים לבצק:

  • 1 כוס קמח לבן - (סוגת)
  • 1 כוס קמח חומוס
  • כפית אבקת אפייה - (סוגת)
  • 4 כפות שמן זית – (רמי לוי)
  • 1/2 כוס מים
  • שמן קנולה – (רמי לוי)

אופן הכנת הבצק:

  1. לערבל בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, אבקת האפייה ושמן הזית ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. ליצור מהבצק כדור ולמרוח אותו בשמן קנולה.
  3. לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה במקרר. 

למלית הפטריות: 

  • סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות – (מרינה פטריות)
  • בצל קצוץ
  • כוס אפונה מסוננת קפואה - (רמי לוי)
  • תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות קטנות
  • כפית גארם מסאללה
  • כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • כפית זרעי כמון
  • מלח (זארובי פיצוחי הגליל)
  • שמן לטיגון עמוק
     

אופן ההכנה:

  1. לטגן את הבצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה.
  2. להוסיף לבצל את התבלינים ולערבב.
  3. להוסיף את הפטריות החתוכות לקוביות.
  4. להוסיף את האפונה ותפו"א ולטגן יחד חמש דקות בערך עד שהאפונה קצת תתרכך .
  5. לתת למלית טיפה להצטנן.
  6. לחלק את הבצק ל- 8 כדורים.
  7. לרדד כל כדור לעיגול ולחצות כל עיגול לחצי.
  8. להניח כף מלית פטריות בפינה של כל חצי עי גול ולקפל למשולש.
  9. לטגן את משולשי הסמוסה מכל צד בשמן חם עמוק עד להשחמה.

מומלץ להגיש עם צ'טני ירוק:

  • כוסברה
  • נענע
  • שום
  • פלפל חריף
  • לימון
  • קוקוס מיובש טחון

אופן הכנת הצ'טני: לטחון את כל המרכיבים יחד בבלנדר מוט ולהגיש.