מצרכים לבצק:
- 1 כוס קמח לבן - (סוגת)
- 1 כוס קמח חומוס
- כפית אבקת אפייה - (סוגת)
- 4 כפות שמן זית – (רמי לוי)
- 1/2 כוס מים
- שמן קנולה – (רמי לוי)
אופן הכנת הבצק:
- לערבל בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, אבקת האפייה ושמן הזית ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד.
- ליצור מהבצק כדור ולמרוח אותו בשמן קנולה.
- לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה במקרר.
למלית הפטריות:
- סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות – (מרינה פטריות)
- בצל קצוץ
- כוס אפונה מסוננת קפואה - (רמי לוי)
- תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות קטנות
- כפית גארם מסאללה
- כפית ג'ינג'ר
- 1/4 כפית כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)
- כפית זרעי כמון
- מלח (זארובי פיצוחי הגליל)
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה.
- להוסיף לבצל את התבלינים ולערבב.
- להוסיף את הפטריות החתוכות לקוביות.
- להוסיף את האפונה ותפו"א ולטגן יחד חמש דקות בערך עד שהאפונה קצת תתרכך .
- לתת למלית טיפה להצטנן.
- לחלק את הבצק ל- 8 כדורים.
- לרדד כל כדור לעיגול ולחצות כל עיגול לחצי.
- להניח כף מלית פטריות בפינה של כל חצי עי גול ולקפל למשולש.
- לטגן את משולשי הסמוסה מכל צד בשמן חם עמוק עד להשחמה.
מומלץ להגיש עם צ'טני ירוק:
- כוסברה
- נענע
- שום
- פלפל חריף
- לימון
- קוקוס מיובש טחון
אופן הכנת הצ'טני: לטחון את כל המרכיבים יחד בבלנדר מוט ולהגיש.