העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהעולם | mako

בעולם

העולם עכשיו
העולם עכשיו

"4 מכל 10 פלסטינים תומך בפיגועי התאבדות"

מחקר נרחב שנערך ב-39 מדינות מוסלמיות מגלה: 40% מהמוסלמים החיים באפגניסטן או יהודה ושומרון ועזה תומכים בפיגועי התאבדות. למרות זאת, 75% מכלל המוסלמים שהשתתפו במחקר, הביעו התנגדות לכל שימוש באלימות

מערכת העולם עכשיו | העולם עכשיו | פורסם 02/05/13 11:09:23

מוסלמים במארסיי (צילום: עמית מנדלזון) 75 אחוזים הביעו הסתייגות מאלימות (צילום: עמית מנדלזון) סקר נרחב שערך מכון Pew בוושינגטון מגלה נתונים מדאיגים, 4 מתוך עשרה מוסלמים, החיים בעזה ויהודה ושומרון ובאפגניסטן, תומכים בפיגועי התאבדות. מספרים גבוהים למדי, אם כי פחותים נמצאו במצרים ובבנגלדש, שם 29 ו-26 אחוזים תומכים במעשה הרדיקלי. נקודת האור היא שברוב המדינות המוסלמיות, כ-75% מהאוכלוסיה מתנגדים לאלימות מכל סוג וברוב המדינות המוסלמיות, האזרחים היו מודאגים יותר מאלימות וקיצוניות איסלאמית.

עוד עולה מהסקר, שנערך ב-39 מדינות בהן יש רוב מוסלמי, כי רוב האזרחים היו מעוניינים בשילוב ראוי בין חוקי השריעה לחוקים הפורמליים של המדינה. "מוסלמים אינם חשים בנוח באותה מידה עם כל ההיבטים של השריעה", נאמר בניתוח תוצאות הסקר. הכוונה היא למשל, לאותם עונשים קיצוניים על פיהם ידו של גנב שנתפס נכרתת. השריעה היא קבוצה של הנחיות מוסריות ומשפטיות המבוססות על הקוראן, אמרותיו של הנביא מוחמד ומסורת מוסלמית.

בנוגע לעונשים קיצוניים כמו מוות או כריתת יד, ישנה אמביוולנטיות בקרב המוסלמים ברחבי העולם, אם כי במדינות בדרום אסיה, למשל, יותר מ-75% מצדיקים עונשים מהסוג הזה.

75% מהנשאלים אמרו כי הפלה היא טעות מוסרית ויותר מ-80 אחוזים דחו הומוסקסואליות וקיום יחסי מין מחוץ לנישואים. למעלה משלושה רבעים מהמוסלמים החיים במזרח התיכון ובצפון אפריקה, דרום אסיה ודרום מזרח אסיה רוצים שבתי דין השרעיים יכריעו בסוגיות דיני משפחה כגון סכסוכי גירושין ורכוש.

המדען הפוליטי ג'מאל אמנסי מאוניברסיטת פרינסטון, ויועץ מיוחד לפרויקט, הסביר את תוצאות המחקר ואמר לדיילי מייל, "מוסלמים בחברות עניות ומדכאות נטו לזהות את השריעה איסלאמית, עם ערכים בסיסיים כמו שוויון וצדק חברתי. בחברות האלה, יש תמיכה משמעותית לשריעה".

יותר מארבעה חמישיות מתוך 38,000 המוסלמים שרואיינו, אמרו שבעלי דתות אחרות במדינותיהם יכולים להחזיק באמונתם באופן חופשי ושהם מרוצים מכך. השקפה זו הייתה חזקה במיוחד בדרום אסיה, שם 97 אחוזים מהבנגלדשים ו-96 אחוזים מהפקיסטנים הסכימו, ואילו התוצאה הנמוכה ביותר במזרח התיכון עם 77 אחוזים במצרים.

רק מיעוט ראה מתחים בין סונים לשיעים כבעיה גדולה מאוד, הנע בין 38 אחוזים בלבנון ו -34 אחוזים בפקיסטן עד 23 אחוזים בעיראק ו -14 אחוזים בטורקיה. עימות עם דתות אחרות, לעומת זאת, נראה לנשאלים כבעייה גדולה בהרבה, עם 68 אחוזים בלבנון אומרים שזה היה בעיה גדולה, 65 אחוזים בתוניסיה, 60 אחוזים בניגריה ו -57 אחוזים בפקיסטן.

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן