העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהעולם | mako

בעולם

העולם עכשיו
העולם עכשיו

חולים על מכבי ת"א? מסתבר שלהיות אוהד שרוף זה בריא

מחקר חדש של אוניברסיטת אמהרסט במסצ'וסטס קובע: אוהדי ספורט, גם כאלה שלוקחים ללב כל שער בדקה ה-90, נוטים פחות לדכאון, חרדות וניכור. מומחה ישראלי: "תסכול מהפסד או אופוריה מניצחון הם מצבים רגעיים. מה שחשוב זה ההשתייכות החברתית". מה אתם חושבים? להיות אוהד שרוף זה בריא או לא? טקבקו לנו. דיון בנושא ב"העולם הלילה" עם יעקב אילון

ליטל אשר דותן, בוסטון | העולם עכשיו | פורסם 12/03/13 14:25

צפו בסיפורים המעניינים של 9.6 לאורך השנים "לאוהדי ספורט יש קצב לחיים וציפיה אופטימית לעתיד" | צילום: AP אוהדי כדורגל? מבלים יותר מדי זמן מול המסך ובמגרשים? עצבניים אחרי הפסד מרגיז? עכשיו מסתבר שבניגוד למה שחשבו, בריא ומשתלם להיות אוהד ספורט. אפילו אם הדבר לא כרוך בפעילות של ממש. פעם חשבו שלהיות אוהד שרוף של קבוצה, מביא לעצבים, תסכול אחרי הפסדים וכעס. כמו כן, ברור שלהימרח על הספה מול משחק של ברצלונה, כשממול הר של גרעינים, זאת לא הפעילות הכי בריאה ובטח שלא עונה להגדרה של ספורטיביות.

ובכל זאת, מחקר חדש של אוניברסיטת אמהרסט במסצ'וסטס קובע שאוהדי ספורט, ובעיקר אוהדים שרופים שלך קבוצות, הם חברותיים יותר ורגועים יותר. הם גם נוטים פחות ללקות בדכאון וניכור, לעומת חבריהם שלא מתענינים בספורט. אפילו אם מדובר באוהדים שרופים, שלוקחים ללב שער שקבוצתם ספגה בדקה האחרונה של משחק האליפות.

על פי המחקר, הם נוטים לירידה במצב הרוח אחרי הפסד או אכזבה, ואפילו לדכאון קל, אבל עצם זה שיש להם מטרה משותפת, גם כשהן נמצאים לבד מול המסך מרוממת את רוחם ומאפשרת להם להתגבר. הם מרגישים ביחד, בחברותא וזה משפר את מצב הרוח ומקטין מאד תופעות כמו חרדה. כלומר, גם כשהקבוצה שלהם בירידה, הם מרגישים שיש להם סיבה יותר טובה מהאחרים לחיות.

"לאהדת ספורט יש השפעה טובה על המצב הגופני והנפשי"

אוהד גרמני בוכה עכשיו הוא עצוב, אבל לטווח ארוך, זה ישתלם | צילום: Mike Hewitt, GettyImages IL

"אדם שמשויך לקהילה מסוימת לעומת אדם בודד, הבריאות הנפשית והפיזית שלו יותר טובה, וגם תוחלת החיים שלו תהיה יותר ארוכה", אומר פרופ' רז ירמיה, מהמחלקה לפסיכלוגיה באוניברסיטה העברית, "מצבי לחץ או דיכאון יכולים להפחית את העמידות של בני אדם בפני מחלות שונות, גם זיהומיות וגם כרוניות. אם העובדה שאתה בקהילה, למשל אוהדי כדורגל של קבוצה מסוימת, אז יש לך מסגרת, ואתה "לא לבד", כל המשתנים האלה מורידים את רמת הלחץ ודיכאון ויכולים בדרך עקיפה לנטרל את אותם השפעות של הדיכאון על מערכת החיסון ולהגדיל את הבריאות הכללית. לכן אפשר להבין שאהדה לספורט, כעוד מצב של מחויבות ומעורבות קהילתית, יש לה השפעה טובה על המצב הנפשי והגופני".

"אוהדי ספורט עוסקים בפעילות מאד חברתית ויש להם מטרה משותפת והם מגלים כלפיה אכפתיות. צפיה במשחק, אפילו בטלויזיה, היא סיטואציה חברתית קהילתית. התסכול מההפסד או אופוריה מהניצחון הם מצבים רגעיים. מה שחשוב זה ההשתייכות החברתית".

"אנשים שהם אוהדי ספורט יש להם קצב לחיים וציפייה אופטימית לעתיד", מוסיף פרופסור משה צימרמן, חוקר ספורט של ימינו באוניבסיטרה העברית, "ובאופן כללי, מי שיש לו עניין והוא לא משועמם הוא יותר בריא. מי שמשועמם ולא מתעניין יהיה חולה. אז יכול להיות שזה מוסיף לבריאות, אבל אני בטוח שאדם שמחליף פעילות ספורטיבית בישיבה על הכורסא, לא יהיה יותר בריא. פעילות גופנית מונעת המון מחלות ואני אומר את זה גם מניסיון אישי". 

הערב בתכנית "העולם הלילה" נעסוק בנושא, ואתם מוזמנים להביע את דעתכם. להיות אוהד שרוף זה בריא או לא? ספרו לנו בתגובות ואנחנו נתייחס לתשובותיכם הלילה בתכנית.

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן