תמונה מפוברקת של אנגלה מרקל במחנה השמדה גרמני הוצגה בפולין
המגזין הפולני Uwazam Rze הציג את התמונה תחת הכותרת: "איך הגרמנים הפכו עצמם לקורבנות מלחמת העולם השניה". היא מגיעה בשיאו של ויכוח על האשמה במלחמה, ויכוח שהציתה תכנית טלויזיה גרמנית של רשת ZDF בה הוצגו לוחמים פולנים כאדישים לסבלם של היהודים. גרמניה: "הסרט מציג את הפולנים בצורה מעוותת ולא צודקת". ZDF: "לא עוותו עובדות. המטרה היתה לעורר דיון"
מגזין פולני פירסם תמונת שער של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, כשהיא לבושה בבגדים של אסיר במחנה ריכוז בזמן מלחמת העולם השניה. בתמונה נראית מרקל כשהיא לבושה בפיג'מת פסים וכיסוי ראש. התמונה לוותה בכותרת העוקצנית: "סילוף ההיסטוריה - איך הגרמנים הפכו עצמם לקורבנות מלחמת העולם השניה". התמונה מותרת להפצה בגרמניה, אבל כבר הוגדרה כ"חסרת טעם".
מרקל במדים של אסיר במחנה ריכוז. התמונה הוגדרה בגרמניה "חסרת טעם"תמונת השער היא שיאו של מאבק בין פולין לגרמניה על האשם במלחמה. בפולין נפוצו האשמות על הגרמנים שהם מעוותים את המלחמה הופכים עצמם לקורבנות תוך התעלמות ממעשיהם הנפשעים.
התמונה מגיעה כתגובה לתכנית טלויזיה גרמנית בת שלושה חלקים של ערוץ ZDF. התכנית: "האבות שלנו, האמהות שלנו", שודרה בסוף חודש מרץ. התכנית התמקדה בעלילותיהם של חמישה גרמנים בזמן המלחמה וזעמם של הפולנים עלה בעקבות הצגתם של כמה לוחמים פולניים כאנטישמיים. באחת הסצנות פרטיזנים פולנים מתעלמים מסבלם של יהודים על רכבת למחנה השמדה, במקום אחר בסרט אחד הפולנים אומר: "התייחסנו ליהודים כמו לעכברים".
תגובה פולנית רשמית נשלחה לרשת ZDF ובה הובע שאט נפש ממסרי הסרט. "הדרך בה מוצגים פולנים בסרט היא לא מוסרית ולא צודקת", נכתב שם, "הסרט מתעלם ממותם של 200 אלף אזרחים פולנים בוורשה ולא מציג את ההתנגדות העיקשת של המחתרת הפולנית לגרמנים הכובשים".
בתגובה של הרשת נכתב: "בשום דרך לא עוותו עובדות היסטוריות ולא היה ניסיון להפחית מאשמתם של הגרמנים במלחמת העולם השניה".
מפיק הסרט, ניקו הופמן, הוסיף: "הדברים שהוצגו בסרט הנוגעים לפולין מבוססים על חומרים היסטוריים, ולא היתה כוונה להשמיץ את הפולנים. מטרת הסרט היתה ליצור דיון לאומי על המלחמה והדרך בה היא מוצגת".