העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מיוחדים מהארץ ומהעולם | mako

המיוחדים

העולם עכשיו
העולם עכשיו

המדענית הסקסית: "זה מחמיא, אבל בעיקר כי בחרו אנשים שעשו משהו בתחומם"

טלי שרוט, חוקרת המוח הישראלית שנכנסה לרשימת 50 המדעניים הכי סקסיים של ה"ביזנס אינסיידר", לא מתרגשת מהתואר: "אמרו לי שמכינים כתבה על מדענים מצליחים, רק אחרי שבוע אמרו לי את הנושא האמיתי". בלונדון היא חוקרת איך אמוציות משפיעות על קבלת החלטות. הראיון המלא ב"העולם הלילה" עם יעקב אילון

ניצן ליבנה | העולם עכשיו | פורסם 03/03/13 11:38 

שני ישראלים נכללו בדירוג יוצא הדופן של המגזין "ביזנס אינסיידר" , דירוג המדענים הסקסיים ביותר בעולם. חוקרת המוח והפסיכולוגיה הקוגניטיבית ד"ר טלי שרוט וחוקר הגנטיקה ד"ר אורי לזרסון. הרשימה כוללת 50 מדענים צעירים שהם כוכבים עולים בתחומם, חלקם כבר רשמו הישגים משמעותיים, וגם נראים טוב.

"שלחו לי אימייל ואמרו שמכינים כתבה על מדענים מצליחים", מספרת שרוט, "הוסיפו כמה שאלות וביקשו תמונה. רק אחרי שבוע נזכרו להודיע שהדירוג הוא כזה, אבל זה בסדר, זה לא מפריע לי, הכל ברוח טובה. הייתי שולחת בכל מקרה, אבל אני מניחה ששהם היו צריכים להתאמץ קצת יותר אם היו חושפים מראש את הכוונות שלהם".

"זה מחמיא, כי הם בחרו אנשים שעשו משהו בתחומם, שהעבירו את הידע שלהם לקהל הרחב – כתבו ספר, העבירו הרצאות. סימן שהם שמעו את השם ונחשפו לעבודה שלי, אבל מעבר לזה, זה לא מרגש יותר מדי. קיבלתי תגובות על זה רק מהארץ. לרוב כתבים פונים אלינו בנושאים מחקריים".

>> הראיון המלא עם שרוט, הערב ב"העולם הלילה"

"המחקר שלי הוא על הנטייה של אנשים להיות אובר אופטימיים"

טלי שרוט אחת מ-50 המדענים הכי סקסיים בעולם. שרוט | צילום: באדיבות טלי שרוט, חדשות

שרוט בת ה-37, היא חברת הפקולטה למדעי המוח מיוניברסיטי קולג' בלונדון, בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת ניו יורק. היא למדה פסיכולוגיה וכלכלה באוניברסיטת ת"א וכתבה את הספר "אשליה אופטימית".

"אני חוקרת איך אמוציות ורגשות משפיעים על קבלת ההחלטות שלנו ועל ניבוי העתיד", היא מסבירה, "הטעויות שאנחנו עושים בציפיות שאנחנו מציבים לעצמנו, ההשפעות מהסביבה. איך האינטרקציה החברתית משפיעה על הזכרונות, ההחלטות והרצונות שלנו. גם ברמה ההתנהגותית, אבל גם בתפקוד של המוח והמערכות שלו. בד"כ זה בתת מודע, אנחנו לא מודעים לטעויות שאנחנו עושים.

"חלק משמעותי מהמחקר שלי הוא הנטייה להיות אובר-אופטימיים, לצפות שיקרו לנו רק דברים חיוביים. רוב האנשים חושבים שיש להם פחות סיכוי לחלות, להתגרש או להיות מעורבים בתאונות, אפילו שהנתונים מוצגים להם חד משמעית, שחור על גבי לבן. הגישה היא 'כן, אבל לי זה לא יקרה'. אנשים מפנימים ומקבלים אינפורמציה חיובית שנוגעת להם הרבה יותר בקלות מאשר תחזית שלילית לגבי העתיד שלהם, החלקים הפרונטליים במוח מגיבים לזה טוב יותר.

"ההסתכלות החיובית על העולם, גם אם היא לא ריאליסטית, גורמת לנו לפחות לחץ ומאפשרת לקחת סיכונים חיוביים. צריך אמונה בשביל לעשות משהו, אבל מצד שני, זה גם גורם לנו לא להיחגר באוטו או לא להיבדק לגבי מחלה מסוימת. הרבה כלכלנים הודו שהנפילה של 2008 הייתה בגלל אובר-אופטימיות – המידע היה לפניהם, אבל הם התעלמו ממנו, חשבו שלהם זה לא יקרה".

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן