עד לא מזמן, חתונות ספונטניות נתפסו כאקט מפוקפק ופזיז. חתונות הבזק, שמתואמות לרוב תוך חודש עד שלושה חודשים מרגע הצעת נישואין, עוררו תמיד שאלות לגבי הצורך הבהול של בני הזוג להינשא. אך על פי סקר חדש שפורסם באתר החתונות mit 4 mit, מתברר שאין שום בעיה – זה פשוט הטרנד הכי משתלם בתחום.

מתוך אלף זוגות שהשתתפו בסקר, 35% מהם התוודו שבחרו להתחתן באופן ספונטני במטרה לצמצם את עלויות האירוע. עוד עולה מהסקר, שכ-64% מהזוגות מגדירים את התקציב האידיאלי לחתונה לסכום מקסימלי של מאה אלף ש"ח. 27% מוכנים לתקצב את האירוע עד מאה וחמשים אלף ש"ח. 

חתונה, כסף (צילום: Fuse, Thinkstock)
משתלם יותר | צילום: Fuse, Thinkstock

"אנו רואים עלייה בכמות הזוגות הישראלים שמנסים להוזיל עלויות באמצעות סגירת אירוע בדקה האחרונה", מסביר שלומי בן סימון, סמנכ"ל האתר. לדבריו, 89% מהזוגות בישראל מגבשים את ההחלטות שלהם בעקבות האינפורמציה וביקורות הגולשים באתרים בנושא. "יש הבנה שהשיתוף בידע מספק אינדיקציה לרף המחירים המומלץ. דבר שמסייע במיקוח מול הספקים". 

טל אליאל, שנישאה חודשיים לאחר הצעת הנישואין, טוענת שהחתונה המהירה הייתה החלטה מושכלת. "אני חושבת שיש המון יתרונות בחתונה ספונטנית. העלויות הכלכליות היו משמעותיות. המחירים של מנה באולם בחורף זולה בחמישים ש"ח. וכשיש לך מאות מוזמנים זה משמעותי", מסבירה אליאל. "ככל שמאחרים את מועד החתונה, התהליך יכול להיות מאוד מבלבל. האופציות של אולמות ואנשי מקצוע בלתי נגמרות". 

גם אורי מנור, החליט להתחתן עם בת הזוג שלו כחודשיים לאחר הצעת הנישואין, על מנת לקצר את התהליך: "אני לא מבין למה צריך לחכות. ארגון חתונה זה תהליך שיש בו המון מתח ולחץ, הרבה בחירות והתרוצציות אחרי אנשי מקצוע. מבחינתנו מדובר בלחץ שאין סיבה שנצטרך להכיל שנה שלמה".