להתגבר על האקס יכול להיות די קשוח, במיוחד אם אתן בצד שנפרדו ממנו. אבל מחקר חדש שפורסם במגזין בנושא נוירולוגיה, מצא את התרופה שתוציא אתכן מהבאסה. מה הסוד? פשוט לעשות משהו. כל דבר שיכול לעודד אתכן – כנראה יעזור. אבל לא רק.
פסיכולוגים וחוקרים מאוניברסיטת קולורדו, גייסו ארבעים מתנדבים לצורך המחקר, שעברו פרידה בחצי השנה האחרונה. המתנדבים נדרשו להביא תמונה של האקס ותמונה של חבר אפלטוני.
במהלך המחקר, ביצעו במתנדבים בדיקות MRI, כשבתחילה הוצגו להם שתי התמונות אחת אחרי השנייה. בין התמונות, הקרינו החוקרים חום על ידם של הנבדקים במטרה לעורר בהם כאב קל עד בינוני. בזמן הבדיקה, הם נדרשו לדרג את רמות הכאב שחוו מ-1 עד 5, בזמן שהחוקרים צופים באזורים מסוימים במוח שלהם.
למרבה ההפתעה, גילו החוקרים שאזורים דומים במוח הופעלו כשצפו בתמונות של האקסים, אך גם כשחשו את הכאב שנוצר ממגע עם החום – מה שמאמת את הרעיון שאין הבדל בין כאב פיזי, לכאב רגשי כיוון ששניהם מונעים מכימיקלים שנמצאים במוח שלנו.
בתום הבדיקות, קיבלו הנחקרים תרסיס לאף כשלמחצית מהם נאמר שמדובר במשכך כאבים שנועל לטפל בכאב רגשי. לחצי השני הוסבר שמדובר בתרסיס מי מלח פשוט. כלומר, פלצבו. וכפי שאתן בטח יכולות לצפות, הקבוצה שהאמינה שמדובר במשכך כאבים – דיווחה כמובן על הקלה בכאב הפיזי והרגשי.
ואכן, בדיקת MRI נוספת הראתה שהתגובה של המוח לתמונות של האקסים – הייתה אחרת לגמרי, כיוון שהפעילות באזורי המוח שמעורבים בשליטה רגשית הייתה חדה יותר. באזורים הקשורים לחוויות של דחייה, נצפתה ירידה. כמו כן, גם נצפתה פעילות גבוהה גם באזורים שעוסקים בשיכוך כאבים פיזיים.
לדבר החוקרים, מדובר במחקר הראשון שמשלב תרופות פלצבו כטיפול בכאב רגשי שנובע מדחייה רומנית. הוא מוכיח שהציפייה והרצון לעבור תהליך חיובי – חזקים מספיק כדי להצליח להתרפא משברון הלב באמצעות השפעה על האזורים במוח שמפרישים הורמונים שעושים אותנו מאושרים יותר.
אז מה עושים בפועל? מחליטים לאחות את השברים, נעזרים במשפחה וחברים שימלאו את הצורך הרגשי בחיבור עמוק. אפשר לכתוב, או להתעסק בפרויקט חדש. אבל קודם כל – פשוט להחליט שעוברים הלאה.