יש לא מעט משפטים שאת ממש לא רוצה לשמוע את בן הזוג שלך אומר לך: "אנחנו צריכים לדבר" הוא אחד מהם. אין ספק שהמשפט הזה יכול לגרום לבטן שלך להתהפך, אבל מסתבר שיש לא מעט משפטים אחרים שנאמרים בקשר שיכולים להצביע על בעיה רצינית בהרבה במערכת היחסים הזאת
"אני לעולם לא אאכזב אותך"
אם בן הזוג שלך נשבע שוב ושוב שהוא לא יאכזב אותך, קחי בחשבון שמשהו חייב להשתבש. אנחנו אנושיים, ומכאן תמיד נפשל וכן, גם אתם הולכים לפשל לא מעט בזוגיות שלכם, כמו כולם בערך. אך אם בן הזוג שלך אומר את זה, הוא מעמיד רף ציפיות שאף אחד לא יכול לעמוד בו ומצביע שהוא לא יוכל להודות אם אכן טעה.
"את לוקחת את זה קשה מדי"
משפט כזה מהווה תמיד דלק למדורה. להגיד למישהו שהוא רגשני מדי כשהוא כבר במצב רגשי לא משהו רק יכול לעשות את זה גרוע יותר. מעבר לכך, אם בן הזוג שלך אומר לך משפט כזה הוא בעצם מבטל את הרגשות שלך. הוא לא באמת מקשיב לך, לא מתמודד עם מה שאת מרגישה ולא יכול להכיל אותך באמת.
"אני אפסיק לשתות/להמר/לבזבז כספים בשבילך"
אם לבן הזוג יש הרגל בעייתי, הוא לא אמור להבטיח להיגמל ממנו "למענך". גמילה מהרגל רע אמורה להיות לכל החיים ומערכות יחסים, לעומת זאת, חלקם מסתיימות קצת לפני – כך שאסור לקשר ביניהם. הוא צריך לשנות את ההרגלים הבעייתיים האלה עבורו, ולא בשביל מישהו אחר. בנוסף, במקרה והוא יימעד ויחזור לסורו, זה יפגע קודם כל באמון ביניכם ויכול להוביל גם להאשמות מצידו, אז וואצ' איט.
"זה או אני, או..."
הצבת אולטימטומים זה הארד קור, וצריך להשתמש בהם רק במצבים כאלה. אם את בסכנה או מסכנת מישהו אחר, אז יש פה מצב לאולטימטום, אבל בשאר המקרים, פחות. אם בן הזוג שלך זורק כל יומיים משהו על כך שאת צריכה לבחור בינו ובין משהו אחר (המשפחה שלך, החברות שלך, הכלב שלך וכו') אז זה לגמרי סימן שיש פה מערכת יחסים לא בריאה ויש פה גם אישיו שליטה מצידו.
"תעשי את זה עבורי"
בן הזוג שלך לא יכול לדרוש ממך לעשות דברים. אם הוא ממש רוצה שתעשי משהו זה צריך להישמע כשאלה, כבקשה ולא כדרישה. בני אדם מבוגרים לא אומרים לבני אדם מבוגרים אחרים מה לעשות, אלא אם כן מדובר במערכת יחסים היררכית (בוס עובד, למשל), כך שאם אחד מבני הזוג דורש מהשני לעשות דברים עבורו, זה כבר הופך למקשר של אהבה וכבוד לעניין של שליטה.
"אני שונא אותך"
כולנו אומרים דברים שאנחנו לא מתכוונים אליהם כשאנחנו כועסים. אבל אם בן הזוג שלך אומר לך שהוא שונא אותך במהלך ריב, זה צריך להדליק לך נורה סופר אדומה. קל מאד להיסחף בלהט הרגע ולהגיד דברים שייגרמו להתחרט, אך הבעת שנאה אינה משהו שאפשר לעבור עליו לסדר היום ויכולה להצביע על מערכת יחסים בעייתית.
"זה נגמר בינינו" (מבלי להתכוןן לכך באמת)
הפעם היחידה שאת צריכה לשמוע את המילים "זה נגמר" היא בפעם שמערכת היחסים באמת תיגמר. אם השותף שלך הוא פרובוקטור של פרידות, או מאיים שייפרד ממך בכל ויכוח, הוא מנסה לגרום לך להרגיש לא בטוחה בקשר. פרידות קורות, אבל אם אין לך כל כוונה לעזוב, לעולם על תגיד שאתה עוזב. הפחד לאבד מישהו שאתה אוהב הוא עצמתי מאד ויכול להוביל לחרדות ואף לדיכאון. אז אם הוא אומר לך שזה נגמר ואז חוזר אליך כאילו כלום לא קרה שוב ושוב, אולי כדאי שאת תגידי יאללה ביי.