רפורמה חדשה שתיכנס לקראת החודש הבא באנגליה, תאפשר לקורבנות אונס לספק עדות מצולמת בית המשפט כדי להימנע מחוויית "האונס השני" המורכבת, שמאלצת אותן לשחזר את התקיפה באופן פרטי ולעבור תשאול בזמן אמת על ידי עורכי דין.
יוזמת הרפורמה, ליז טרוס טוענת שעד היום העדות המצולמת לא רק סייעה להרשיע את האנסים בשלב מוקדם יותר, אלא גם מעניקה למתלוננת תחושת ביטחון. "העדות המצולמת מפחיתה את רמות הטראומה של הקורבן. זה צריך להפוך לסטנדרט כדי להעניק לקורבנות את הביטחון לפנות למערכת המשפט".
במקור, הרפורמה תוכננה להגן על ילדות ונערות שעברו התעללות מינית, משאלות לא רלוונטיות שנוגעות להיסטוריה מינית או לבוש. "יש מקרי קיצון ששאלות מהסוג הזה יכולות להיות רלוונטיות, אבל ברוב המקרים השאלות האלו חודרניות ולא נחוצות", מסבירה טרוס.
עד כה, לא מעט קורבנות אונס בוגרות שהתנסו בעדות המצולמת, מדווחות שהסיטואציה אפשרה להן לדבר בחופשיות ולחוש מוגנות במהלך ההליך המשפטי. אבל למרבה הצער, לא כולם מזדהים עם התחושות האלו. עורכי דין רבים, טוענים שלא מעט גברים שנופלים קורבן להפללה עלולים להיות מורשעים בגלל עדות שלא ניתן להתערב בה.
גם יו"ר איגוד עורכי הדין באנגליה, זואי גאסקויין מציינת שחוסר היכולת לתשאל את המתלוננת בזמן אמת, עלולה לפרש תמונת מצב מוטעית. "אנחנו מרגישים שהצעד הזה הולך רחוק מדי", סיכמה. עד כה החוק המדובר חל על ילדים ועל נשים ספורות, טרוס מאמינה שזה רק עניין של זמן עד שיחול גם על נשים באופן גורף.