נווה תרצה הוא בית הסוהר היחיד לנשים בישראל, ובו שוהות כמאתיים אסירות. למרות הגינה הירוקה, אותה גלית מכנה בחצי אירוניה כ"פסטורלית", מדובר בכלא ישן שהתנאים בו כבר לא ראויים לשהיית הנשים - במיוחד לאור העובדה שחלקן נמצאות שם עם הילדים.
כך יראה נווה תרצה החדש בדרום >>
במסגרת סדרת הכתבות "באה אליכם", גלית גוטמן מגיעה לבית הכלא המיתולוגי ופוגשת שם אסירה שהורשעה ברצח בעלה. בתשובה לשאלה של גלית, האסירה מודה שהיא מצטערת על המעשה. "עזבתי את הילדים לבד, אין להם אמא ואין להם אבא. בעזרת השם אני אצא מכאן כאישה שיש לה המון ידע, מודעות לחיים, המון אומץ - שלא היה לי".
אסירות בנווה תרצה יכולות להיות עם הילדים שלהן עד גיל שנתיים. אחרי שהילדים עוברים את הגיל הזה, נעשית הכנה לקראת הפרידה. הסיבה ברורה: עד גיל שנתיים זו טובת הילד שיבלה עם אמו. גלית משוחחת עם מפקדת בית הכלא, שרה פרידמן, על התנאים, על סדר יומן של האסירות וגם על כמה אסירות מפורסמות כמו אתי אלון ושולה זקן.
בעוד כשנתיים הכלא צפוי לעבור לאזור באר שבע, שם הן יגורו בתאים מרווחים שכוללים פינות ישיבה נעימות ומקלחות צמודות, ייהנו מפארק רחב ידיים, חדר כושר חדש, מקווה ומכון יופי.
"זו בשורה חשובה לאסירות", אמרה בעבר גונדר משנה בדימוס רונית מצליח, לשעבר ראש מנהל שיקום האסיר בשירות בתי הסוהר למגזין mako. "לאסירות מגיע לקבל איכות חיים, ונווה תרצה לא כל כך עונה על הדרישה הזאת. זה כלא שיבוסס קודם כל על תפיסה קהילתית טיפולית שיקומית, וזו בפירוש מהפכה".