מי אני: הילה כהן, בת 30, נשואה מאשקלון. עובדת כמאמנת אישית לשחרור דפוסי חשיבה והשגת מטרות ותוצאות.
מי אני במספרים:
גובה: 1.74 מ'.
משקל לפני הירידה: 75 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 58 ק"ג.
כמה ירדתי: 17 ק"ג.
תקופת השינוי: חודשיים וחצי.
הילה אף פעם לא סבלה מהשמנת יתר, גם את השירות הצבאי בו רבות מעלות במשקלן, הצליחה לעבור בשלום מבלי להשמין. העלייה המשמעותית הגיעה אחרי הטיול הגדול בדרום אמריקה, בו חלק מההנאות הוא כמובן ההיצע הרחב והמסקרן של האוכל שמוצע ביבשת. "כחלק מההנאות שלנו, אכלנו ללא גבולות. אני חזרתי לארץ כשאני שוקלת 20 קילו יותר. וזה לא נפסק שם, בארץ המצב שלי רק הלך והחמיר". מספרת הילה על השינוי הדרמטי. רוב הדיאטות שניסתה כשלו, לטענת הילה המכשול העיקרי היה חוסר התמדה: "כל השיטות שניסיתי לא עבדו, לא הצלחתי להתמיד ולבסוף לא הגעתי לתוצאה שאני חולמת עליה. נכנסתי למצב של אכילה ללא גבולות וללא מעצורים".
"שיא השיאים היה כשמישהי שאלה אותי אם אני בהריון. מיד החלטתי שככה אין סיכוי שאני ממשיכה לחיות".
הרצון לעשות את השינוי היה אצל הילה לא מעט זמן, אבל כמו כולנו שאומרות שיום אחד ניכנס יותר לכושר ונאכל קצת יותר בריא, גם היא נכשלה במבחן המציאות. מתוך דחיינות, עצלות וחוסר רצון להתמודד. כל הרגשות האלו נמחקו במהלך ירח הדבש שלה בתאילנד: "הייתי שם עם בגדי ים כל היום ופתאום זה הכה בי. שמתי לב שהכל צמוד וחנוק עליי. שום דבר לא ישב עליי יפה והייתי עסוקה בהסתרה. לא היה נעים לי". מיד עם חזרתה לארץ, נרשמה הילה לאקדמיה להרזיה של טניטה פבר.
"הבגדים התחילו להיות גדולים עליי, הגוף שלי השתנה לחלוטין"
תהליך הירידה של הילה לווה בלא מעט ספקות: "בהתחלה לא האמנתי שאצליח לרדת במשקל, הנחתי שזזה מבנה הגוף שלי ושזה לא ישתנה. אבל בכל שבוע ראיתי ירידה. הייתי סובלת מנפיחות, בצקות ודלקות פרקים והכל נעלם". הילה הצליחה לרדת משמעותית באחוזי השומן בגוף שלה, לצמצם את ההיקפים ואת תופעות הלוואי של ההשמנה שהלכו ונעלמו.
"למדתי להתמכר לספורט ולאהוב אותו וכמובן, לאכול בריא".
בעברה, הילה נהנתה מאכילת בצקים ומתוקים ללא בקרה. הדיאטה שלה לימדה אותה לשלוט ברעב ושאין צורך לאכול כל עוד הגוף לא דורש. "פתאום התבהר לי מתי האכילה הייתה לצורכי הישרדות ורעב ומתי האכילה הייתה רגשית ומיותרת. חייתי על מאפים, פיצות ופסטות אבל למדתי לאכול בריא יותר, להפחית את הסוכר, את הפחמימות הריקות וגם מוצר חלב". התפריט היומי של הילה כולל היום המון ירקות, מעט מאוד מלח ושמן זית. "נפתח לי עולם חדש של תזונה בריאה. אני משלבת כמעט בכל ארוחה זרעי צ'יה, גרעיני דלעת ונבטים". הכושר הגופני היווה חלק בלתי נפרד מתהליך הירידה שלה: "אני עושה שלוש פעמים בשבוע אימוני שריפת שומן, גם כשאני לא מתאמנת אני עושה הליכות או תרגילים בבית. ושותה רק מים".
כל מי שמתחילה בתהליך הרזיה, עתידה לפגוש בדרך מכשולים שעשויים לפגוע בדיאטה. גם את הילה הם פגשו: "הגעתי לשקילה אחרי שבוע של אימוץ תפריט מצומצם. אחרי עבודה קשה ציפיתי לירידה יפה. כשעליתי על המשקל, גיליתי שירדתי רק מאתיים גרם. זה שבר אותי לגמרי. בכיתי, לא האמנתי שאחרי כל העבודה הקשה והאימונים ירדתי כל כך מעט. הייתי על סף ייאוש. בקבוצה, טניטה הסבירה לי שכל ירידה היא טובה ושצריך להעריך אותה. שהתעוררתי מהייאוש, הבנתי שמדובר בתהליך וכל זמן שממשיכים ומתמידים – מגיעים לתוצאות הרצויות". התהליך כאמור, לא פשוט והמשברים משתנים מאחת לאחת. במקרה של הילה, סופי השבוע והחגים היו התמודדות חדשה בכל פעם. האוכל הביתי והמוכר שפרוש לאורך השולחן, היה פיתוי שקשה לעמוד בו.
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: ביצים, או סלט, או גרנולה עם חלב שקדים. בשילוש שלוש כוסות מים, וכוס קפה בסוף.
ארוחת ביניים: פרי.
ארוחת צהריים: חזה עוף, הודו או דגים. לחילופין, טונה במים עם קינואה, עדשים, או בורגול וכמובן ירקות.
ארוחת ביניים נוספת: פרי או ירק או תה ירוק עם תמר.
ארוחת ערב: חביתה עם סלט.
"כל המשפחה שלי מפרגנת מאוד, הם מעריכים את ההתמדה ואת כוח הרצון שלי. זה מאוד מדבק כשאנשים רואים שינויים כאלה גדולים. הם רוצים את זה בעצמם." הילה סיפקה השראה לא רק לעצמה, אלא גם לקרובי המשפחה שלה שנכנסו לתהליך הרזייה בעצמם, דרך ההרגלים שניכסה לעצמה. אם זאת, יש את מי שמודאג מהשינוי המשמעותי שעברה: "למרות שכולם אוהבים ומחמיאים, שמתי לב שיש חשש משינויים. אנשים מנסים לשכנע אותי לעצור כדי שלא אהיה 'רזה מדי'. אותי זה משעשע".
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
1. התמדה: שינוי דיאטטי זה קודם כל למען הבריאות שלנו, אין יותר סיפוק מזה.
2. סבלנות: להבין שזה תהליך, וכמו כל תהליך זה לוקח זמן. גם אם התוצאות הן לא בדיוק מה שרצינו, לא להפסיק להאמין שהכל אפשרי ולהמשיך בכל הכוח
3. מים: להרבות בשתייה, להתחיל את היום עם מים ומעט לימון לניקוי רעלים בגוף. רצוי גם לאכול הרבה ירקות ירוקים וליהנות מזה.