מי אני:
יקירה אור, בת 26 מחולון. אשת קבע, נשואה ואמא לילד.
מי אני במספרים:
גובה: 1.76 מ'.
משקל לפני הירידה: 88.7 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 69.5 ק"ג.
כמה ירדתי: 19.2 ק"ג.
תקופת השינוי: חמישה וחצי חודשים.
יקירה אף פעם לא סבלה מהשמנת יתר, אך ביקרה את המראה החיצוני שלה לא מעט. כל ניסיון שלה לאכול בריא יותר או לרזות נכשל אחרי ימים ספורים. בעיקר כשהתנסתה בתהליכי הרזיה שמבוססים על הימנעות ממזונות מסוימים. "ניסיתי דיאטות ללא פחמימות, הייתי נשברת אחרי יומיים ומפצה על כל מה שהחסרתי מעצמי", היא מספרת ומוסיפה שגם לא הקפידה לבצע פעילות גופנית.
אבל האתגר האמיתי של יקירה היה מול הארוחות הליליות. "אין כמו שוקולד טעם או פיצה חמה דווקא בלילה. זה לא שאסור לאכול בשעות האלו אבל לא ידעתי מה מותר, כמה ומתי", מסבירה יקירה שחוותה שינוי קיצוני במשקל לאחר ההריון הראשון שלה.
"לאחר ההריון הרגשתי שזו ממש לא אני, זה לא הגוף שאני מכירה. אף פעם לא הייתה לי בטן מלאה או אגן רחב", מספרת יקירה שנאלצה להמשיך ללבוש את בגדי ההריון הגדולים גם אחרי הלידה. "יכולתי ללבוש רק ג'ינס אחד גדול שקניתי אחרי הלידה וממש לא החמיא לי לגוף. שם היה הרגע שנבהלתי מעצמי. הסתכלתי במראה וראיתי בטן רפויה, רגליים שהתרחבו, פנים שהתעגלו והזדעזעתי. באותו רגע החלטתי שמפה מתחיל השינוי ואני לא מוותרת לעצמי".
בעקבות החוויה הלא נעימה של יקירה, היא החליטה להירשם אל תוכנית ההרזיה והחיטוב של שר פיטנס עם שותפה מיוחדת – אחותה, שעברה יחד איתה את התהליך. המטרה שלה הייתה להשתחרר מהמשקל והמספרים ולהתחטב. אבל ההתחלה לא הייתה פשוטה בכלל עבורה.
"כשקיבלתי את התפריט קיבלתי חום. בדרך כלל לא הייתי אוכלת כלום ביום ומנשנשת בערב. לא ידעתי איך להתמודד עם הכמויות האלו, השבוע הראשון היה קשה לי מאוד. הייתי צריכה לשנות לא רק את התזונה, אלא את המחשבה. לקח לי זמן להבין שבשביל שינוי אמיתי אני קודם כל צריכה לשנות את ההרגלים ולהגיד לעצמי שאני מסוגלת".
יקירה הקפידה להכין לעצמה ארוחות מראש כדי לא לחרוג ממגבלות התפריט, שלמרבה ההפתעה היה מגוון ועשיר. "התחלתי לאכול. יש מלא אפשריות כך שהתפריט הזה הוא לכל החיים". כחלק מהתפריט, יקירה מקפידה לאכול אחת לשלוש שעות ונפרדה מהארוחות הליליות. "זה לא היה נחוץ יותר כי האוכל היה מחולק כמו שצריך לאורך כל היום".
לשמחתה, התפריט הבריא של יקירה לא אילץ אותה לוותר על המתוקים. "אני מרשה לעצמי מדי פעם ארבע קוביות שוקולד, חטיף מיני מתוק או שקית במבה קטנה. לכולנו יש רגעי משבר שצריך את המתוק וזה בסדר. אפשר לאזן את התפריט למחרת".
ולמרות ההתרגשות סביב התהליך, גם יקירה חוותה לא מעט אתגרים בדרך, אחד מהם קרה במהלך נסיעה משפחתית לאילת, שם חששה שלא תוכל לעמוד בפיתויים שמציעים בתי המלון המפוארים. "בחופשות אנחנו מרשים לעצמנו לאכול יותר, כי האוכל הוא חלק מההנאה. אבל האמת היא, שבחדר האוכל היה לי אפילו יותר קל מהבית. יש יריקות חתוכים בשפע ואני יכולה לשלוט בכמויות של האוכל", בנוסף, היא הצטיידה בלחם קל כדי להימנע מהלחמים הלבנים.
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם קל עם כף גבינה וחביתה מביצה אחת. או ביצה קשה עם שתי כפות גבינה, קוטג' ותמיד בליווי ירקות.
ארוחת ביניים: תפוח או בננה עם יוגורט ביו 1.5% שומן.
ארוחת צהריים: 150 גרם חזה עוף או 100 גרם דג אפוי עם תפוח אדמה אחד. בליווי סלט עם כף טחינה או חצי כוס אורז עם שעועית ירוקה או ברוקולי.
ארוחת ביניים: חטיף בריאות או שני תמרים עם שני חצאי אגוז.
ארוחת ערב: שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה רזה, סלט ירקות או כף טונה בשמן, כף גבינה לבנה וסלט ירקות. או רול אחד של סושי.
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
לבוא עם חשיבה נכונה וראש פתוח לשינויים.
לדעת שאין קיצורי דרך, זה תהליך שיש בו עבודה קשה וזה לכל החיים.
בשלב מסויים גם תוכלו לאכול הכל אבל במינון הנכון וגם אם נופלים – מחר יום חדש.