מי אני: דינה בן ברון, בת 32, נשואה ואמא לשלושה משדרות, עובדת כמנהלת משרד.
מי אני במספרים:
גובה: 1.70 מ'.
משקל לפני הירידה: 91.5 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 67 ק"ג.
כמה ירדתי: 25 ק"ג.
תקופת השינוי: שלושה חודשים.
דינה אף פעם לא הייתה ילדה מלאה ותמיד הקפידה על הרגלי אכילה בריאים. בגיל ההתבגרות גם הקפידה ללכת לחדר הכושר כדי לשמור על מבנה הגוף שלה חטוב. העלייה במשקל הגיעה זמן קצר לאחר נישואיה בגיל 19 כשנכנסה להריון הראשון שלה. "אחרי הלידה כולם אמרו לי שחלב ההנקה שלי יהיה מזין יותר, אני צריכה לאכול מאכלים שמנוניים יותר. אז התחלתי לאכול אוכל לא בריא במיוחד ומאוד משמין", מספרת דינה שמשתייכת לעדה הבוכרית שידועה במזונות שמכילים כמות נכבדה של בשרים, בצקים ושמן. הרגלי התזונה החדשים שלה החלו להזיק לבריאות שלה קשות. כעבור שנתיים, בהריון השני שלה, סבלה דינה מפריצת דיסק בגב וכאבי בטן בעקבות הניתוח הקיסרי שהזדקקה לו.
"במהלך תקופה לא קצרה, השמנתי והפסקתי לעסוק בפעילות ספורטיבית בגלל הטיפול בילד", בהמשך דינה מספרת על כאבי הגב שלה החמירו ושיתקו אותה באופן מוחלט לחודש – עד שנאלצה לעבור ניתוח שכשל. ואז הרופא כבר לא השאיר לדינה ברירות. היא הייתה חייבת לרזות כדי להקל על העומס שמקשה על הגב. לכן, בהריון השלישי שלה כבר התחילה להימנע מאוכל משמין לטובת פירות וירקות אבל זה לא הספיק, הלידה שלה הוקדמה ולדינה היה ברור שהיא חייבת לעזור לעצמה.
"לא הייתי מסוגלת לקום בכוחות עצמי, אלא בעזרת אחרים"
חמישה חודשים לאחר לידת הבן השלישי שלה, דינה הבינה שהשינוי חייב להגיע. כשלא הצליחה לשבת לשחק עם בנה התינוק, כיוון שהזדקקה לעזרה כדי לקום בשילוב כאבי הגב הקשים שהלכו והחמירו. דינה הצטרפה לקבוצת אימון באקדמיה להרזיה וחיטוב של טניטה פבר כשהיא חסרת ציפיות. "התנסיתי עם מאמנים רבים ללא הצלחה אז גם לאימון הגעתי עם רמת אמון נמוכה. לא רציתי להאמין שאצליח לרדת עשרות קילוגרמים בשלושה חודשים", מספרת דינה על תחילת התהליך.
"הרצון לתמוך בהתפתחות של הבן שלי והאמונה של כולם סביבי, נתנו לי את הכוח להתחיל"
בעקבות המצב הפיזי של דינה, היא לא יכלה להתאמן, מה שעשוי היה להאט את תהליך הירידה במשקל ודרש ממנה להתרגל לתפריט תובעני יחסית. "הפסקתי לאכול קמח לבן, פחמימות רגילות וסוכר. הפחתתי צריכה של מוצרי חלב ועברתי לתחליפי סוכר וקמח כוסמין לאפיה. ובעיקר הקפדתי לאכול הרבה ירקות".
"היה לי קושי לשנות את ההרגלים, רק אני הייתי אחרת"
נקודת המשבר של דינה פגשה אותה בעיקר בארוחות המשפחתיות, כשכל המשפחה המשיכה להתנהל עם הרגלי התזונה הקודמים שלהם בעוד שהיא צריכה להקפיד על התפריט שלה. "למרות המגוון העצום, כל המשפחה אכלה את המאכלים הרגילים שלנו ואני הייתי שונה". בהמשך, הצליחה דינה להשפיע על בני המשפחה שלה וגם על בעלה ששיתף איתה פעולה והשיל גם בעצמו כמה קילוגרמים.
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: פרוסת לחם כוסמין, טחינה גולמית או קוטג' רזה עם ירק בצד.
ארוחת בינתיים: מנת ירקות חתוכים.
ארוחת צהריים: מנת חזה עוף או הודו עם אנטיפסטי מאודה.
ארוחת ביניים: מנת ירקות נוספת.
ארוחת ערב: חביתה משני חלבונים עם טועה או סלט ירקות.
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
לא לוותר לעצמך, לכולם יש קשיים בהתחלה.
להקיף את עצמך בסביבה תומכת ולמצוא את הסיבות שידרבנו אותך להתמיד.
לבחור במדריך שייתן לך את היחס האישי ומכל הלב.