מי אני:
טניה, בת 52, נשואה ואמא לשניים. מתגוררת בראשון לציון ועוסקת בהייטק.
גובה: 1.65 מ'.
משקל לפני הירידה: 96.5 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 63.5 ק"ג.
כמה ירדתי: 33 ק״ג.
תקופת השינוי: שנה.
מי אני:
אגת, בת 21, מתגוררת בראשון לציון וממתינה לגיוס לצה"ל.
גובה: 1.73 מ'.
משקל לפני הירידה: 96 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 76 ק"ג.
כמה ירדתי: 20 ק״ג.
תקופת השינוי: שנה.
טניה ואגת, אמא ובת החליטו לעבור את השינוי יחד. כשלשתיהן יש סיפור חיים כמעט זהה. "מאז שאני זוכרת את עצמי הייתה לי בעיה עם משקל. מגיל שלוש עברתי ממדינה למדינה. נולדתי בלבנון, עברנו לאיטליה, קנדה, שוויץ ולוקסמבורג. כל מעבר היה מלווה בקשיי הסתגלות שהשפיעו על המשקל", מספרת טניה.
אגת נאלצה לעזוב את הארץ יחד עם המשפחה בגיל שבע, מה שהשפיע על משקל הגוף שלה משמעותית. "נאלצתי בגיל מאוד צעיר ללמוד שפה חדשה ולהכיר חברים חדשים. זה הפעיל עליי הרבה לחצים, אז במצבים האלו העדפתי להתנפל על האוכל".
לפני כשנה, שבה המשפחה לארץ, והשתיים החליטו לעבור את תהליך ההרזיה יחד באמצעות שומרי משקל. "בדצמבר 2014 יצאנו למסעדה עם המשפחה וצילמנו תמונות. כשראיתי אותן לא האמנתי שאני נראית ככה", מספרת טניה על ההחלטה לעבור שינוי. אצל אגת, דווקא השיבה לארץ היא זו שגרמה לה לרצות להתחיל מחדש. "חשבתי שיהיה לי קל יותר אם הדימוי העצמי שלי יהיה טוב יותר, כדי להשיג את זה הייתי חייבת לרדת במשקל".
כחלק מהשינוי, טניה שחובבת את המטבח, נאלצה להיפרד מהחיבה העזה כל כך לשמן: "כל תבשיל אצלי היה מתחיל בטיגון של שום ובצל, הייתי מחסלת בקבוק שמן בפחות משלושה שבועות גם בצק של החלה שאני אופה כל שבוע. היום הפחתתי את כמויות הזמן ועברתי להשתמש בתרסיס בכל אחד מהתבשילים שלי. היום בקבוק שמן מחזיק יותר משלושה חודשים".
לדבריה, טניה מקפידה לאזן כמה שיותר בין אבות המזון. "בעבר סל הקניות שלנו היה מורכב בעיקר מחלבונים, פחמימות ומעט ירקות ופירות. היום הפירות והירקות הן העיקר בעוד שהפחמימות הופחתו. האיזון הזה עובר ישירות לצלחת".
אגת דווקא החליטה להיפרד מהפחמימות כמעט לגמרי, להקפיד לשתות הרבה מים ולהתכונן מראש עם ארוחות מוכנות ומדודות לימי לימודים. אך מעבר לשינוי התזונתי, השתיים החליטו להיכנס אל שגרת אימונים קלילה. "הייתי עושה הליכות של שעה פעם ביום, בהמשך גם נרשמתי אל מכון הכושר באזור שלי והשתתפתי באימונים קבוצתיים".
התפריט היומי של טניה:
ארוחת בוקר: קפה עם רבע כוס חלב, שני קרקר פתית עם גבינה צפתית רזה וגבינת קוטג' לצד מלפפון ועגבנייה.
ארוחת ביניים: תפוח ולפעמים יוגורט רזה בתוספת פרי וחצי כוס דגני פייבר.
ארוחת צהריים: סלט ירקות מלא ומגוון עם עשבי תיבול, חצי כוס בורגול וקופסת טונה.
ארוחת ביניים: מנת פרי נוספת.
ארוחת ערב: פשטידת ירקות עם גבינות ושיבולת שועל, סלט עם גרגירי חומוס.
התפריט היומי של אגת:
ארוחת בוקר: כוס קפה עם חלב רזה, שתי פריכיות תירס עם קוטג' וריבה ביתית מופחתת סוכר, או גבינה לבנה מתובלת.
ארוחת ביניים: מנת פרי.
ארוחת צהריים: חזה עוף עם ירקות ופרוסת לחם עם טחינה.
ארוחת ביניים: חטיף אנרגיה.
ארוחת ערב: סלט ירקות עם טונה.
התהליך המשפחתי של השתיים הצליח לעורר לא מעט תגובות נלהבות. "הבנות שלי עפו עליי כשהתחלתי ללבוש את הבגדים שלהן, פתאום אנחנו כבר יוצאות למסעות קניות משותפים. ההורים שלי לא מאמינים שחזרתי למימדים של לפני 25 שנה", מספרת טניה בהתלהבות. אצל אגת, סבא וסבתא שלה רקחו לה תבשילים מיוחדים שמותאמים לתפריט החדש שלה. גם החברים לא הפסיקו להחמיא ולעזור לא להצליח לשמור על אורח החיים החדש שלה ביציאות ובבילויים.
הטיפים של טניה:
קודם כל, תאהבו את עצמכן.
לנהל יומן אכילה כדי להבין איך כל ביס שאנחנו מכניסות לפה משפיע עלינו.
במידה ואתן בקבוצת הרזיה, להקפיד להגיע למפגשים. הבקרה מונעת מכן להגזים.
הטיפים של אגת:
לוודא שאתן לא שונאות את התהליך ואת הדיאטה.
לאהוב את עצמכן לא משנה כמה תשקלו בסוף.